Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

VVD Zwolle: ‘Bezoekers abortuskliniek laat je gewoon met rust’

Zwolle – Bij de abortuskliniek Stimezo in de Stationswijk in Zwolle wordt de laatste tijd regelmatig gedemonstreerd door anti-abortus groeperingen. De groepen en individuen spreken bezoekers van de kliniek aan, om hun over te halen het ongeboren kind te laten leven. De VVD fractie in Zwolle vindt de demonstraties en wakes zeer ongepast en wil dat het college er iets aan doet. Cliënten van de kliniek moeten niet door demonstranten worden lastiggevallen.

Fractievoorzitter Thom van Campen spreekt ferme taal: “Wat een onfatsoen! Je zult als vrouw een van de moeilijkste keuzes in je leven maken, en dan voor een abortuskliniek nog eens lastig gevallen worden door een moraaldemonstrant. De oproep van kliniek Stimezo om hun bezoekers niet meer lastig te vallen steunen we.” De partij wil dan ook dat hier zo snel mogelijk een einde aan wordt gemaakt.

Ze wil dat het college gaat kijken of binnen bestaande regelgeving iets te doen is aan het aanspreken van bezoekers. Van Campen: “Het is hoogst onfatsoenlijk om als demonstrant vrouwen lastig te vallen die één van de lastigste keuzes van hun leven nemen. Niemand kan weten welke verhalen achter die keuze schuilgaan”.

De toegang van de kliniek in de Stationswijk is via een trap, die weer via een zijstraat te bereiken is. De VVD vindt dat de bezoekers van de abortuskliniek het recht hebben op de anonieme toegang tot de kliniek en dat zij niet lastig gevallen mogen worden door demonstranten. Het instellen van strengere regelgeving, zou de demonstratieoverlast in de omgeving van de kliniek voor de kliniekbezoekers moeten beëindigen.

De partij dringt bij het college aan op snelle reactie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button