Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD wil zekerheid over voldoende auto parkeerplekken binnenstad

Zwolle – De gemeente Zwolle wil de komende 10 jaar 6.000 extra woningen gaan bouwen. Ongeveer de helft daarvan zal gerealiseerd worden in- en aan de rand van de binnenstad van Zwolle. Het gaat dan om zogenaamde inbreiding. De VVD maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van openbare parkeergelegenheid.

Zo worden op de locatie Friesewal-Dijkstraat 37 sociale huur-appartementen door Delta Wonen gebouwd. Maar hierdoor komen op deze plek van de Dijkstraat parkeergarage 51 openbare parkeerplekken te vervallen.

Parkeerplaatsen bij alle woningen? Ook bij inbreidingslocaties?

De fractie van de VVD hecht veel waarde aan goede en bereikbare woningen voor iedere portemonnee: “Bij de uitbreidingslocaties zal rekening gehouden kunnen worden met gezinnen en kleinere huishoudens die voor een groot deel in het bezit zijn van een auto.  En die bij hun huis willen parkeren. Bij inbreiding – zoals nu voor locatie Friesewal-Dijkstraat wordt daar ook rekening mee gehouden. Het nu op deze locatie wegvallen van Openbare parkeerplaatsen wordt volgens het college gecompenseerd door parkeergarage Noordereiland, Diezerpoortgarage en straks de nieuwe Katwolderpleingarage.”

Hoeveel Openbare parkeerplaatsen denkt het college dat er nog gaat vervallen binnen nu en 2  jaar vanwege inbreidingslocaties. En waar zullen die gaan  vervallen?

Omdat Zwolle een goed bereikbare binnenstad moet hebben voor iedereen, vraagt de VVD Zwolle zich af of hier in de plannen voor het parkeerbeleid ook rekening mee is gehouden. Daarom wil ze nu van de verantwoordelijk wethouder weten hoeveel parkeerplaatsen  er komen te vervallen binnen nu en 2 jaar door deze nieuwe woningbouw. Het gaat dan niet alleen om het aantal parkeerplekken maar ook om de locatie. Ook trekt de partij de wethouder aan zijn jasje over toezegde Stop & Shop plekken aan de Eekwal en mogelijk het Gasthuisplein. De partij ziet ook graag een uitbreiding van het Early Bird parkeren in het centrum.

Wat is er terecht gekomen van de toegezegde Stop en Shop plekken bij de ontwikkeling van de Eekwal (motie VVD). En waar kunnen we in Zwolle nog stop en shop inrichting gaan verwachten?

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button