Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick drinkt gifbeker leeg tegen DZSV

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in eigen huis een nieuwe nederlaag geleden. DZSV uit Dinxperlo was met 0-3 te sterk en op de uitslag viel niet veel af te dingen.

Bij Be Quick zijn er nog steeds personele problemen. Sander Aarten en Eric van Beek starten echter wel in de basis. Dat geldt niet voor Frank Oosterhof wiens herstel trager gaat dan verwacht. DZSV, dat al zeven punten heeft, start vanmiddag dan ook als favoriet.

Be Quick begint redelijk aan de wedstrijd en ziet in de 6e minuut dat een doorgekopte bal van Sertaç Yilmaz maar net gemist wordt door Maarten Veldhuizen. Geleidelijk aan trekt DZSV het laken wat naar zich toe en in de 18e minuut ontsnapt Be Quick als Raoul Vlinkenvleugel de bal op de onderkant van de lat schiet. Enkele minuten later gaat Wesley Koenders makkelijk naar de grond en Niels Tamboer schiet de penalty onberispelijk binnen: 0-1.

In het restant van de eerste helft is het vooral Dinxperlo dat het meeste lawaai maakt. Yordi Veldman ruimt nog eens op na een gevaarlijke counter van DZSV. Als Floris Blom zich verslikt komt Be Quick met de schrik vrij: Wesley Koenders kopt net naast. Ook Max van de Ven grijpt nog een keer goed in. DZSV zal vlak voor de rust toch nog op 0-2 komen. Raoul Flinkevleugel passeert eerst een verdediger en schiet de bal vervolgens in de verre hoek binnen. Max van de Ven zal later zeggen dat hij zich dit doelpunt aanrekent.

Na de rust is Be Quick niet echt bij machte om kansen af te dwingen. Yordi Veldman ziet na een uur voetballen dat zijn binnendraaiende schot net weggetikt wordt. Bij Be Quick krijgt Ties van Wijk nog een flinke trap en hij moet zich noodgedwongen laten vervangen. In de slotfase schat de verdediging een diepe bal verkeerd in waardoor Jeffrey Simons de bal over de keeper in het doel kopt: 0-3. Daarmee is de eindstand bereikt en daarmee zit Be Quick ook in de hoek waar de klappen vallen.

Be Quick zal volgende week een uitwedstrijd spelen tegen Sparta Enschede dat een goede start van de competitie achter de rug heeft.

Opstelling Be Quick: Max van de Ven, Eric van Beek (64. Kevin Zomerdijk), Floris Blom, Ties van Wijk (74. Wim Nijburg), Kevin Westerbeek, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz, Maarten Veldhuizen, Sander Aarten (67. Julian Ruiter), Pim Hermans