Nieuws uit ZwolleRadioRadionieuwsStudio StadkamerVoorpagina

VVD: Niets uitsluiten! Dus ook geen kernenergie in Zwolle

Jeroen Doornbos (VVD) over motie vreemd aan de orde van de dag van SP

Zwolle – “We weten zeker dat we het in Nederland de doelstellingen niet gaan redden met alleen zonnepanelen en windmolens. En dan moeten we dus andere bronnen – zoals kernenergie – niet al van te voren uitsluiten,” aldus Jeroen Doornbos (VVD Zwolle). Toch is dat precies waar de Zwolse Gemeenteraad toe opriep gisteravond. Ze deed dat op voorspraak van de SP, die in een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ stelde dat Zwolle niet geschikt is voor kernenergie en dat er onder de inwoners van de Overijsselse hoofdstad geen draagvlak is voor een kerncentrale. De VVD stemde tegen de motie. Een gemeente gaat daar helemaal niet over, aldus Doornbos in Studio Stadkamer op Radio Focus.
“Er zijn op dit moment drie locaties aangewezen door de regering die mogelijk wel in aanmerking komen voor zo’n centrale. Dat zijn de Eemshaven, de al bestaande locatie in Borsele en de Maasvlakte in Zuid-Holland.”

Zwolle kent overigens wel een zogenaamde Barro-locatie (door de regering aangewezen ‘strategische locaties’). Die ligt bij de oude IJsselcentrale en staat ingekleurd voor grootschalige energieopwekking. Doornbos zei – daar naar gevraagd – dat dat volgens hem zeker niet betekende dat er op den duur toch een kerncentrale in Zwolle zou kunnen komen. “Bij die locatie denken we veel eerder aan woningbouw en andere invullingen.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button