Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

VVD: ‘Kunnen de stadsmuren weer open voor publiek?’

Zwolle – De plaatselijke VVD-fractie wil graag dat de stadsmuren in Zwolle weer open gaan voor het publiek. Het gaat om de muren bij de Pletterstraat, de Steenstraat en de Waterstraat. Jaren geleden zijn deze muren afgesloten met een hek. De muur bij de Waterstraat heeft zelfs helemaal geen trap.

“Het beklimmen van de muur kan een leuke aanvulling zijn voor een geïnteresseerde bezoeker van de stad Zwolle”, zo motiveert de VVD haar wens in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Wethouder Jan Brink van Cultuur antwoordt namens het college dat het jammer is dat de muren niet toegankelijk zijn. Hij gaat onderzoeken of de muren weer open kunnen en op welke manier.

Wel plaatst hij een kanttekening bij de openstelling. De reden dat de muren destijds zijn afgesloten had te maken met onveilige situaties. Bovendien waren de muren broeinesten voor drugsgebruik en bleef er veel zwerfafval achter.

De gemeenteraad wordt door de wethouder geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button