Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD: geen extra geld voor stadhuis, theater, illegalen en schuldhulp

Zwolle is een sterke stad en kan dat alleen maar blijven als we ons dynamisch en vernieuwend blijven inzetten, maar ook de hand op de knip kunnen houden. Dat is de kern van de bijdrage die fractievoorzitter Aly van der Vegte maandag hield bij de behandeling van de Perspectiefnota (PPN) die de visie van het gemeentebestuur voor de komend vier jaar weergeeft. Zo bekritiseerde ze de uitgaven voor de verbouwing van het Stadhuis en de vraag om extra geld van de Zwolse Theaters. Daarnaast moeten sterke en slagende wijkinitiatieven steun krijgen: daarom extra geld naar wijkboerderij Stadshagen.

realisatie 2000 extra banen

De VVD-fractie is trots op al die Zwollenaren die de afgelopen tijd een baan hebben gevonden. Daarnaast ligt er een mooie ambitie voor de realisatie van 1000 reguliere banen en 1000 banen voor mensen die net wat extra steun nodig hebben. Op die manier zetten we er op in dat zoveel mogelijk Zwollenaren kunnen meedoen in onze stad.

geen extra geld voor theater, stadhuis

Een aantal zaken legt de VVD extra nadruk op. Zo is de extra 6 miljoen die het college wil uittrekken voor een verbouwing van het Stadhuis niet uit te leggen aan de stad. Daarnaast is het extra geld dat de Zwolse Theaters van de gemeente vraagt niet in lijn met de afspraken die al in 2006 zijn gemaakt over een onafhankelijk theater. Ten slotte ziet de VVD hoe veel inzet er in Stadshagen wordt gepleegd met het oprichten van de wijkboerderij. De VVD wil daarom extra geld aan dit initiatief gunnen zodat Stadshagen de mooie stadsboerderij kan neerzetten die de wijk verdient.

schuldhulp moet niet alleen verantwoordelijkheid overheid zijn

Daarnaast wil de VVD in de schuldhulpverlening de verantwoordelijkheid niet meer alleen bij de overheid leggen en meer inzetten op preventie. De VVD heeft ook haar bedenkingen om de 100.000 euro die het college per jaar wil uitgeven aan de opvang van illegalen: uitgeprocedeerde mensen die van de rechter terug moeten naar het land van herkomst, maar niet meewerken aan hun terugkeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button