EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

VVD: College, zorg dat IJsbeeldenfestival in Zwolle blijft!’

Zwolle – ‘Ook de volgende editie van het IJsbeeldenfestival moet in Zwolle gaan plaatsvinden’, stelt de VVD. Daarom vraagt de VVD fractie om extra inzet van het college om het festival  voor Zwolle te behouden. Eerder werd bekend dat het IJsbeeldenfestival niet meer in de oude NS loods kan blijven omdat deze dit jaar plaats moet maken voor de bouw van de busbrug.

Ander mogelijke opties voor de komende editie van het festival zouden de Wärtsila loods kunnen zijn en het Ecodrome. Maar beiden zijn nog niet perfect volgens Marc van Aalst, directeur van de organisatie. Daarom wordt er ook nog naarstig gezocht naar andere locaties, mogelijk ook buiten de stad.

Omdat het IJsbeeldenfestival goed nieuws is voor de Zwolse economie, vraagt De VVD  nu om de groots mogelijke inzet van het stadsbestuur om er alles aan te doen het festival toch binnen Zwolle te houden. ‘Het festival is goed voor het beeld van de stad en voor de omzet die doorvloeit naar de Zwolse ondernemers. Genoeg reden om de organisatie ook in 2016 aan Zwolle te verbinden.’, aldus de Aly van der Vegte en Johran Willegers van de VVD Zwolle.

‘Het IJsbeeldenfestival groeit en de positieve berichten zijn niet uit de media weg te denken. Naast de regionale en internationale bezoekers, neemt ook vooral de aandacht uit de randstad toe. Het IJsbeeldenfestival is geweldige promotie voor onze stad, een toeristische en culturele trekker en van aanzienlijke economische waarde.’

De fractie heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button