KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

VV Berkum zoekt omslag bij Olde Veste

Zwolle – Berkum 1 speelt zaterdag uit bij d’Olde Veste ’54 in Steenwijk en zal in die streekderby een omslag teweeg moeten brengen na de frustrerende start in de 4e Divisie B, waarin de Zwollenaren nu hekkensluiter zijn.

“Het draait nog niet goed bij ons en dat kan in de koppies gaan zitten, maar daar moeten we toch mee om kunnen gaan,” vindt Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “Elke wedstrijd is weer een nieuwe. We hebben er nog 24 te gaan, dus er komen er nog zat om het om te draaien.”

Met overmacht kampioen

Olde Veste had vorig seizoen een geweldig jaar, waarin de ploeg van trainer Dick Krommenhoek met overmacht kampioen werd in de 1e Klasse E. De Steenwijkers verloren in de hele jaargang slechts één keer en koersten zo vrijwel onbedreigd naar de promotie, waar de club eerder al een aantal keren nét naast had gegrepen.

In de 4e Divisie B gaat het vooralsnog wat moeizamer, maar Olde Veste won thuis al wel twee keer en staat daarmee op de 13e plek. Tegen Huizen werd het 3-1 en CSV Apeldoorn ging met een 1-0 nederlaag naar huis. Vorige week ging de Steenwijkse equipe met 2-0 onderuit bij koploper Swift maar daar was Olde Veste in het eerste halfuur de betere ploeg. Kansen voor Hessel Eikelboom, Davy Kuurman en Patrick de Vente werden echter niet benut. Na ruim een half uur werd het uit een corner 1-0 voor de thuisclub, een goal die volgens Olde Veste-trainer Krommenhoek te gemakkelijk werd weggegeven. Toen Swift slechts vijf minuten later op 2-0 kwam kreeg Olde Veste het moeilijk en dat werd er kort na rust niet beter op toen spelbepaler Eikelboom met direct rood in kon rukken. De Steenwijkers hielden de schade verder wel beperkt, maar zagen geen kans meer om dichterbij te komen.

Worsteling

Berkum worstelt na een zwaar teleurstellende seizoenstart naar het lijkt niet alleen met de tegenstandvan het missen van de eigen kansen én het vaak te gemakkelijk toestaan van tegendoelpunten. Daar was de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen WV-HEDW geen uitzondering op. De Zwollenaren begonnen opnieuw goed, maar zagen ook nu weer geen kans om enkele reële scoringskansen te verzilveren. Toen de bezoekers na een kwartiertje op 0-1 kwamen leek Berkum aangeslagen, maar tegen het slot van het eerste bedrijf werd er weer wat meer tegengas gegeven. Slechts enkele minuten na de hervatting werd de Zwolse hoop op herstel echter pijnlijk de bodem ingeslagen toen WV-HEDW op 0-2 kwam. Daarna waren de betere kansen voor de Amsterdammers, maar de 0-3 eindstand werd pas enkele minuten voor het slot op het scorebord gezet.

Berkum heeft de punten dus hard nodig om van de onderste plaats te komen en zal die omslag om te beginnen moeten bewerkstelligen bij Olde Veste, dat echter in eigen huis al het nodige zelfvertrouwen heeft opgebouwd. De wedstrijd Olde Veste-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Sven Spaan uit Grootebroek, die op Sportpark Parallelweg in Steenwijk om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button