KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum voor zware klus naar Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij streekgenoot SC Genemuiden en weet dat daar nogal eens punten zijn ingeleverd. De Zwollenaren zijn bovendien teleurstellend begonnen in de 4e Divisie B en zullen de mouwen nu flink op moeten stropen om de weg naar boven in te slaan.

“Tegen Genemuiden zijn het altijd leuke potjes. Die staan wel in mijn persoonlijke top-drie, want er gebeurt daar altijd wat,” vindt Berkum-verdediger Dennis Horstman. “We zijn slecht begonnen, maar we hebben wél steeds kansen gehad om de duels over de streep te trekken.”

“We zijn slecht begonnen, maar we hebben wél steeds kansen gehad.” Dennis Horstman, Berkum verdediger

 

“Daar kunnen we wat aan doen door nu te winnen. Een mooie kans om revanche te nemen dus!”

Overal naast gegrepen

Genemuiden draaide vorig seizoen prima en had bijna tot het laatst uitzicht op de hoofdprijs. Uiteindelijk greep de ploeg uit de Zwartewaterstad echter, ook door een mindere slotfase, overal naast en zat er niet meer in dan de gedeelde derde plek in de eindrangschikking. Ook de eerder behaalde periodetitel bracht geen verder succes, want in de nacompetitie bleken de amateurs van Feyenoord te sterk.

In het nieuwe seizoen startte Genemuiden in eigen huis overtuigend met een 4-1 zege tegen CSV Apeldoorn, maar vorige week werd er uit bij Swift met 1-0 verloren. De Amsterdamse gastheer was vóór en na rust de bovenliggende partij, maar het duurde iets meer dan een uur voor de openingsgoal werd gescoord uit een snelle Swift-counter. De ontevreden Genemuiden-trainer René van der Weij vond dat zijn ploeg op duelkracht was afgetroefd, maar was ook van mening dat zijn team voorin “wel wat meer oorlog” had mogen maken.

Lege handen

Berkum heeft een frustrerende competitiestart achter de rug. De ploeg van trainer Arno Hoekstra was in twee wedstrijden lange tijd de bovenliggende partij, maar stapte beide keren met lege handen van het veld. Na een volkomen onnodige 2-0 nederlaag in het openingsduel bij AZSV werd er afgelopen week op eigen terrein met 1-2 verloren van Buitenpost. De Zwollenaren deelden in de eerste helft de lakens uit, maar kwamen niet verder dan een 1-0 voorsprong door Mike van Ekeren. Na rust leed Berkum veel te veel onnodig balverlies en nadat de bezoekers een minuut of 20 voor het slot langszij kwamen kwam de thuisploeg serieus in de verdrukking. De Zwollenaren leken nog met een punt weg te komen, maar in blessuretijd deelde Buitenpost alsnog de genadeklap uit: 1-2.

Vorig seizoen verloor Berkum twee keer van Genemuiden, waarbij vooral het uitduel voor het nodige chagrijn zorgde. De Zwollenaren azen dus op revanche, maar krijgen ongetwijfeld een zware klus om uitgerekend tegen deze tegenstander voor een ommekeer te zorgen!

De streekderby SC Genemuiden-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten, die op Sportpark De Wetering aan de Sportlaan 2 in Genemuiden om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren