KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum voor ‘kelderduel’ naar Barneveld

Zwolle – Voetbalvereniging Berkum speelt zaterdag uit bij SDV Barneveld en heeft daar de gelegenheid om de laatste plaats op de ranglijst van de 4e Divisie B over te doen aan de gastheer. De Zwollenaren zullen dan wél uit een ander vaatje moeten tappen dan in de duels tot nu toe, waarin de punten vaak veel te gemakkelijk uit handen werden gegeven.

“Het wordt een belangrijke wedstrijd, we zullen gewoon drie punten moeten halen,” beseft Berkum-spits Giorney Rojer. “We hebben tot nu toe veel pech gehad maar wél steeds kansen gecreëerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nu goed komt.”

Gepromoveerd

SDV Barneveld werd vorig derde in de 1e Klasse D maar promoveerde daarna alsnog via de nacompetitie. Een trapje hoger is de ploeg van trainer Bart Schreuder nog niet echt goed op gang gekomen. Na verlies in de eerste twee duels tegen Huizen (0-2) en DETO (2-0) richtte het team zich op door CSV Apeldoorn met 2-0 te verslaan, maar vorige week ging het weer mis tegen het sterke Swift.

SDVB ging tegen Swift in Amsterdam met 3-0 onderuit, waarbij de Veluwenaren naar eigen zeggen werden overklast. “Wij waren op alle fronten de mindere,” was het harde oordeel van SDVB-coach Schreuder. In de eerste helft hield zijn ploeg het nog droog, maar kort na rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong en vlak daarna viel ook de 2-0. In de slotfase leek SDVB wat terug te kunnen doen, maar kansen voor Cem ter Burg en Rob Knul gingen verloren. Zeven minuten voor het slot was het aan de andere kant wél weer raak toen SDVB balverlies leed op eigen helft en de stand op 3-0 werd gebracht. Swift werd door die ruimschoots verdiende overwinning de nieuwe koploper in de 4e Divisie B en SDVB zakte naar de op één na laatste plek.

Optater

Berkum is ook niet bepaald lekker begonnen in de nieuwe jaargang, want de Zwollenaren haalden uit vier duels nog maar één punt. Dat schrijnt des te meer omdat er, gezien de kansen, in die wedstrijden vaak veel meer te halen viel. Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van trainer Arno Hoekstra opnieuw een optater, door op eigen terrein met 1-2 te verliezen van Eemdijk. Dat betekende niet alleen het tweede thuisduel op rij dat met die cijfers verloren ging, maar beide keren werd ook de beslissende tegengoal in de blessuretijd gescoord.

Eemdijk was in Zwolle lang de beter combinerende ploeg, maar kwam pas na rust op 0-1. In de laatste 20 minuten van het duel drong Berkum meer aan en toen Martijn Brakke in de 87e minuut voor de gelijkmaker zorgde leken de rollen omgedraaid. Berkum ging voor een alles-of-niets-offensief, maar kreeg diep in de extra tijd alsnog de frustrerende 1-2 om de oren. Berkum bleef daardoor op de laatste plaats van de ranglijst staan, maar kan die plek bij winst in Barneveld overhandigen aan de gastheer. Het gewaarschuwde SDVB zal zijn huid echter ongetwijfeld duur verkopen!

De wedstrijd SDV Barneveld-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne, die op Sportpark Norschoten aan de Barnseweg 9 in Barneveld om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button