KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum verspeelt winst tegen Buitenpost

Zwolle – VV Berkum heeft thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Buitenpost en dat was alweer de negende remise in dit seizoen van de Zwollenaren. Berkum kwam na rust weliswaar knap terug van een achterstand, maar gaf in blessuretijd de winst uit handen.

“Mooi dat we in de tweede helft vol door bleven gaan, maar het is wel heel erg zuur dat je dan alsnog twee punten weggeeft,” vond Berkum-coach Rinke Borger, die de verhinderde hoofdtrainer Eduard Lindeboom verving. Trainer Kevin Waalderbos van Buitenpost was beter te spreken over het gelijkspel en de veerkracht van zijn team. “In de tweede helft was Berkum beter. Ik ben wel tevreden met een punt, maar niet blij.”

Weinig gevaar

In de eerste helft was Berkum wat meer op de helft van de tegenstander te vinden dan omgekeerd, maar tot groot gevaar leidde dat niet. Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen keerde inzetten van Vince van den Anker, Nick Kleen en Lars Miedema. Aan de andere kant pakte doelman Huib Veurink een kopbal van Kian Visser, die na ruim een half uur ook een flinke schietkans verkwanselde. Zo’n vijf minuten voor rust draaide Miedema goed weg en leek hij te gaan scoren, maar zijn inzet werd nét aangetikt en ging daardoor naast.

Na rust drong Berkum verder aan maar de openingsgoal viel na bijna een uur, tegen de verhoudingen in, aan de andere kant. Een minuut nadat Björn Bakker rakelings over het Buitenpost-doel schoot ruimde de Zwolse defensie onvoldoende op en kon Bas Verbree de 0-1 binnen prikken. De thuisclub was kort daarna dicht bij de gelijkmaker, maar na een knappe combinatie van Kleen en Van den Anker werd een hard schot van Miedema met een geweldige reflex onschadelijk gemaakt door keeper Van der Meulen.

Fraaie gelijkmaker

Direct daarop haalde Miedema alsnog zijn gram. Nadat inzetten voor het doel van Buitenpost koppend half weg werden gewerkt kwam de Berkum-spits in balbezit en toen hij vlammend uithaalde was de fraaie gelijkmaker een feit: 1-1. De thuisclub kwam vervolgens goed weg toen Youri Sletering via de bovenkant van de lat over schoot, maar Berkum kwam vijf minuten voor het slot toch op voorsprong. De weer sterk spelende Boaz Rahajaan zette prima door en leverde de bal af bij invaller Walter Dias Nzasi die de 2-1 binnen tikte.

Daarmee leek de buit voor Berkum binnen handbereik, maar Buitenpost bleek weer een uiterst harde noot om te kraken. In de blessuretijd namen de Friezen een vrije trap op enkele meters voor het Zwolse strafschopgebied. De bal werd van richting veranderd en caramboleerde voor de voeten van verdediger Ron Janzen, die van dichtbij voor 2-2 zorgde. Daarmee deed Berkum, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, zichzelf tekort en blijven de Zwollenaren op de negende plaats in de 4e Divisie D staan.

Berkum-Buitenpost, 3 februari 2024

Eindstand: 2-2 (0-0)
Scheidsrechter: Nicholas Henon
Doelpunten: 58. Bas Verbree (0-1), 65. Lars Miedema (1-1), 85. Walter Dias Nzasi (2-1), 90+1. Ron Janzen (2-2)
Gele kaarten: Lars Miedema (Berkum), Jort van der Meulen, Rolf Dijk (Buitenpost)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel (86. Maxwell van Dijk), Boaz Rahajaan, Marc van der Meulen, Derk Fuller, Björn Bakker, Lars van Gerner, Nick Kleen, Lars Miedema (73. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Youri Sletering, Ron Janzen, Bernd Douma, Jort van der Meulen (46. Wim de Vries), Bas Verbree, Noureddine Boutzamar, David Kazimier (80. Edwin Schaafsma), Rolf Dijk (66. Willem de Boer), Kian Visser, Sam Wormmeester (76. Jarno Westerhof).