KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

VV Berkum speelt gelijk bij Swift

Zwolle – VV Berkum heeft in de uitwedstrijd bij AVV Swift met 1-1 gelijkgespeeld, waarbij de Zwollenaren vóór rust verzuimden afstand te nemen. Berkum houdt hierdoor nog steeds kans om volgende week de derde periodetitel in de 4e Divisie B te pakken, maar heeft dat niet meer helemaal in eigen hand.

“In de eerste helft hadden we er twee meer moeten maken, dus tevreden ben ik niet,” vonniste Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Maar het is toch knap dat we dit twee dagen na de winst in de bekerfinale konden laten zien bij de nummer twee van de ranglijst.”

Over de bovenhoek

Berkum was lang dominant in de eerste helft, maar de eerste serieuze kans was voor de thuisclub. Na slordig balverlies in de Zwolse defensie kreeg Samu Siemens Braga een vrije schietkans, maar hij zijn inzet zeilde over de hoek van het Berkum-doel. Nadat vervolgens Lars van Gerner aan de andere kant namens de bezoekers verzuimde om de trekker over te halen nam Berkum, na iets meer dan een kwartier, de leiding. Bij een aanval over de linkerflank zette Chris van der Meulen voor en tastte Swift-doelman Reno van der Meer mis, waardoor Martijn Brakke de bal binnen kon frommelen: 0-1. Vijf minuten later leek Chris van der Meulen die marge te gaan verdubbelen, maar nu stuitte hij op keeper Van der Meer.

Na een half uurtje ging Swift iets anders spelen en kwamen de Amsterdammers er wat beter in. In de 38e minuut schoot Bas Maljaars uit kansrijke positie hoog over, maar een minuut later sloeg hij wél toe. De Zwolse verdediging slaagde er niet om op te ruimen en Maljaars stond op de goede plek om de bal in de bovenhoek te prikken: 1-1. In de extra tijd van het eerste bedrijf zette Marc van der Meulen zijn broer Chris prima vrij voor het Swift-doel, maar ook nu slaagde de Berkum-routinier er niet in om keeper Van der Meer te verslaan.

Minder aantrekkelijk

Na rust was de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk dan in de eerste helft. Swift viel wat meer aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Zo leverde een mooie aanval van Maljaars en Daan Driever niet meer op dan een corner en kwam Carlos Groen na een rush toch snelheid en centimeters tekort om af te kunnen ronden. In blessuretijd had Maljaars het vizier niet goed afgesteld zodat zijn schot over het Berkum-doel vloog. Omdat ook Berkum, waar na rust het heilige vuur leek te ontbreken, niet meer tot grote daden in staat bleek bleef het bij een gelijkspel en dat was uiteindelijk een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Berkum houdt daarmee nog kans op de derde periodetitel. De ploeg van trainer Hoekstra moet daarvoor volgende week, in de slotwedstrijd van dit seizoen, thuis van Ajax winnen én dan moet bovendien Swift bij AZSV verliezen. Een kleine kans, maar onmogelijk is het niet!

AVV Swift-Berkum, 20 mei 2023

Eindstand: 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Mike de Bruijn
Doelpunten: 18. Martijn Brakke (0-1) 40. Bas Maljaars (1-1)
Gele kaarten: Dennis Horstman (Berkum), Daan Siegerist, Tom Enthoven (Swift)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens, Jorben Nieuwenhuis (78. Boaz Rahajaan), Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Björn Bakker, Chris van der Meulen, Martijn Brakke (68. Lars Miedema), Lars van Gerner (68. Ivar Nijboer)

Opstelling Swift: Reno van der Meer, Raymond Manuputty, Teun van Zweeden, Daan Siegerist, Samu Siemens-Brega, Daan Driever, Sammy Gemmel (80. Charlie Nagarkar, 84. Ryan Pronk), Raj van Pareren (73. Tiemen van Hezel), Bas Maljaars, Carlos Groen, Tom Enthoven

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren