KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar taai Buitenpost

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, een opponent waartegen de Zwollenaren het traditioneel lastig hebben. Berkum kreeg vorige week een morele ‘opkikker’ door een fraaie winst tegen Heino, maar weet dat Buitenpost toen óók sterk presteerde.

“Het zal daar zeker niet gemakkelijk zijn,” verwacht Berkum-spits Lars Miedema. “Buitenpost is een stugge ploeg. Fysiek staan ze er goed op, maar hun mentaliteit speelt ook mee want ze geven nooit op. Maar wij hebben afgelopen week óók laten zien dat we een goed niveau hebben, scherp zijn en goed kunnen voetballen.”

Afscheid trainer Brouwer

Buitenpost eindigde vorig seizoen als 12e in de 4e Divisie B en ontliep daarmee de nacompetitie. Daarna veranderde er nogal wat. Naast wisselingen in de selectie nam trainer Willem Brouwer afscheid na twee seizoenen. Seizoenen waarin hij zijn vakmanschap bewees door zijn ploeg op dit hoge niveau te houden. Hij is opgevolgd door Kevin Waalderbos, die eerder trainer was bij VV Emmen, Flevo Boys en Be Quick 1887.

Buitenpost opende het seizoen in de 4e Divisie D met een, volgens eigen zeggen, ‘valse start’. Thuis werd namelijk met 1-2 verloren van Be Quick 1887, waarbij de Friezen onderuit gingen door verdedigingsfouten. Afgelopen zaterdag deed het team van trainer Waalderbos het veel beter door verrassend met 1-2 te winnen bij DETO. In dat duel liet Buitenpost weer zien over een taaie ploeg te beschikken die niet snel geklopt is. DETO was lang dominant maar liet de kansen liggen, totdat de Tukkers in de 78e minuut op 1-0 kwamen. Buitenpost rechtte de rug en vocht zich knap terug, waarbij de invallers de doorslag gaven.

Minder dan vijf minuten na de openingstreffer scoorde David Albert Villalta de gelijkmaker en in de slotminuut schoot Rik Weening de 1-2 binnen. Een smetje op die overwinning was wél dat Weening in blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart, en dus rood, aanliep.

Revanche

Berkum begon de nieuwe competitie, net als Buitenpost, met een zure nederlaag die gevolgd is door een fraaie revanche. Bij Pelikaan S gingen de Zwollenaren twee weken geleden met een volkomen onnodig 2-1 verlies van het veld, nadat ze een hele serie kansen op succes om zeep hadden geholpen. Vorige week liet de ploeg van trainer Eduard Lindeboom zien hoe het wél moest door streekgenoot Heino met 4-0 billenkoek te geven. Het af en toe razendsnel opererende Berkum leidde in dat duel bij rust al met 2-0 door goals van Lars Miedema, en in het tweede bedrijf kwamen daar nog doelpunten van Nick Kleen en Mike van Ekeren bij.

Afgelopen dinsdag speelde Berkum een oefenduel bij de Zwolse tweedeklasser WVF en ook daar kwam de equipe van coach Lindeboom prima voor de dag, want de thuisclub is daar relatief eenvoudig met 1-4 aan de kant gezet.

De afgetekende overwinning tegen Heino vijzelde het zelfvertrouwen bij Berkum flink op, maar de ploeg weet maar al te goed dat Buitenpost nooit cadeautjes weggeeft. Vorig seizoen gingen de Zwollenaren twee keer, thuis met 1-2 en uit met 2-0, de Friese bietenbrug op en ze zijn dus gewaarschuwd!

De wedstrijd Buitenpost-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Steve Oosterkamp, die op Sportpark ‘De Swadde’ aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button