KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum komt tekort tegen MASV

Zwolle – VV Berkum heeft in de laatste wedstrijd vóór de winterstop op eigen terrein met 1-2 verloren van MASV. De Zwollenaren kwamen veel te lang tekort tegen de hecht verdedigende bezoekers en konden pas in de absolute slotfase wat terug doen.

“Wij kwamen er gewoon niet door en hebben ook weinig afgedwongen,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We hebben collectief gefaald aan de bal. Tegen zo’n goed georganiseerde tegenstander ga je er dan van af.” Coach Dennis van Beukering van MASV complimenteerde zijn ploeg. “Heel goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Het stond gewoon als een huis.”

Weinig gecreëerd

In het eerste bedrijf was Berkum wel wat meer op de helft van de tegenstander te vinden dan andersom het geval was. De thuisploeg creëerde voorin echter heel weinig en MASV-doelman Stefan de Wolf werd geen moment in problemen gebracht. Na iets meer dan een half uur gaven de Arnhemmers al een waarschuwingssignaal af. Uit een corner kreeg Yancey Baars een flinke kopkans, die echter door Berkum-doelman Huib Veurink onschadelijk werd gemaakt. Even later ging het alsnog mis voor de thuisclub toen er een corner werd weggegeven. Daarbij greep de Zwolse defensie onvoldoende in en kon Baars vrijwel ongehinderd de 1-0 binnen koppen.

Direct na de hervatting kwam ook Berkum-spits Lars Miedema in kansrijke positie maar keeper De Wolf voorkwam de gelijkmaker en in de 55e minuut sloeg MASV opnieuw toe. Na een knappe aanval slingerde Joey van Beukering de bal voor het Zwolse doel, waar Justin Paal van dichtbij raak kopte: 0-2.

Potdicht

MASV hield het daarna achterin potdicht en voor Berkum was er lange tijd geen doorkomen aan. De betere kansen waren zelfs voor de Arnhemmers, maar Baggio Wallenburg knalde na een flitsende aanval naast. Dennis Horstman haalde in de 73e minuut een inzet van Wallenburg van de lijn en de Zwolse verdediger voorkwam daarna ook nog dat Paal opnieuw doel kon treffen door.

Pas in de slotminuten bracht Berkum de bezoekers aan het wankelen. In de extra tijd schoot verdediger Alex van Hoesel de 1-2 binnen en een minuut later leek Walter Dias Nzasi zelfs dichtbij de gelijkmaker. MASV-doelman De Wolf wist daar echter frommelend een corner van te maken en die bleef zonder gevolgen. Berkum blijft door dat tegenvallende maar verdiende verlies in de middenmoot van de 4e Divisie D hangen en liet zo een mooie kans liggen om aan te haken bij de subtop.

Berkum-MASV, 9 december 2023

Eindstand: 1-2 (0-1)
Scheidsrechter: Martin Wever
Doelpunten: 41. Yancey Baars (0-1), 55. Justin Paal (0-2), 90+2. Alex van Hoesel (1-2)
Gele kaarten: Youri Roseboom, Donovan van Hesse, Joey van Beukering (allen MASV)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren (71. Dean Vreugdenhil), Björn Bakker (65. Derk Fuller), Lars van Gerner (65. Walter Dias Nzasi), Lars Miedema, Vince van den Anker, Nick Kleen

Opstelling MASV: Stefan de Wolf, Yancey Baars (79. Jack van Luijken), Abdellatif El Malki, Donovan van Hesse, Baggio Roberto Wallenburg (90. Nick Bijlsma), Youri Rooseboom (87. Maray Vahlkamp), Joey van Beukering, Fedor Venema (90. Ali Edan), Sem Smit, Eelco Mostert, Justin Paal