KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum komt net tekort tegen Excelsior

Zwolle – VV Berkum heeft thuis met 0-1 verloren van koploper Excelsior ’31 en kwam er daarmee bekaaid vanaf. De Zwollenaren boden goed partij en kregen ook kansen, maar de bezoekers bleven mede door knap keeperswerk overeind.

“Er had zeker een punt voor ons in gezeten,” constateerde Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Het is echt niet zo dat Excelsior de trekker niet heeft overgehaald, want zeker in de tweede helft hebben ze nauwelijks nog kansen gehad en wij wél.”

Op de paal

Na de van beide kanten wat aftastende openingsfase kwam Excelsior er wat meer in en vonden de bezoekers elkaar beter. In de 18e minuut smoorde de bal bij de eerste serieuze dreiging nog in de Berkum-defensie, maar direct daarna kwam de thuisclub goed weg toen een inzet van Rick Hemmink na een vrije trap op de paal belandde. Berkum werd gevaarlijker bij uitvallen en dat leek na een half uur resultaat op te leveren. Na een fraai opgezette aanval via Boaz Rahajaan, Vince van den Anker en Mike van Ekeren kwam Lars Miedema voor het Excelsior-doel nét niet goed uit om de kans te verzilveren. Vlak voor rust sloegen de Tukkers aan de andere kant wél toe. Nadat een schot van Coplan Soumaoro op de lat ketste kon Hemmink van enige afstand uithalen en dat was een vervelende streep door de Zwolse rekening: 0-1.

Kansen

Na rust probeerde Excelsior verder door te drukken, maar de Tukkers konden daarbij geen potten meer breken. Berkum had ook lange tijd moeite om echte mogelijkheden te creëren, maar kreeg tegen het slot wél een aantal goede kansen. In de 77e minuut zette Miedema uitstekend door, maar zijn vinnige schot vloog vervolgens via de vingertoppen van Excelsior-doelman Kevin Reimink nét over. Vijf minuten later nam Miedema de bal op de borst aan en vuurde onmiddellijk, maar ook nu haalde de lange Rijssense sluitpost het projectiel net onder de lat weg. Vlak voor tijd leverde Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, bijna vanaf de Rijssense achterlijn, een voorzet én prima kopkans af, doch Miedema rekende daar kennelijk niet meer op zodat ook deze mogelijkheid in rook opging.

Zo bleef het bij een nipte nederlaag voor Berkum, dat meer had kunnen halen, en bleef koploper Excelsior ’31 ongeslagen in de 4e Divisie D. De Zwollenaren, die ook nu weer absoluut niet weg werden gespeeld tegen een titelkandidaat, zullen dus de komende weken punten wél resultaat moeten boeken om meer afstand te nemen van de onderste regionen.