KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Cursus omgaan met stress bij IntermeZZo

Zwolle – Omgaan met stress… hoe doe je dat? Helemaal wanneer je kanker hebt of hebt gehad kan deze vraag spelen. Want hoe ga je met de diagnose kanker om? Wat helpt je om nú te ontspannen, wat helpt om te dealen met stress en ongemak op langere termijn?

In een achtdelige cursus bij IntermeZZo leren mensen met en na kanker omgaan met stress. IntermeZZo is het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker waar mensen terecht kunnen om hun fysieke en mentale veerkracht te versterken.

Bewustwording en preventie

De cursus Omgaan met stress is gericht op bewustwording, preventie en loslaten van spanning. In acht dagdelen van 2,5 uur werken deelnemers in een kleine groep samen. Je bespreekt wat er zoal speelt, je doet oefeningen, leert er meer over en je doet (huiswerk)opdrachten.

Het is goed om eerst te ervaren of deze cursus bij je past. Daarom start Omgaan met stress met een voorlichting. De deskundige en zeer ervaren cursusleider Marijke Blom geeft op dinsdagochtend 9 januari informatie en een kleine preview. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst kun je zelf ervaren of de cursus bij je past. De cursus start twee weken later.

Aan de voorlichtingsbijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De financiële bijdrage aan de volledige cursus bedraagt zestig euro. De cursuslessen zijn op dinsdagochtenden, startend met de (gratis) voorlichtingsbijeenkomst op 9 januari. Opgeven bij IntermeZZo IPSO centrum voor leven met en na kanker, geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088, www.intermezzo-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button