KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Vv Berkum gebrand op herstel tegen Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de 4e Divisie B tegen Buitenpost en zal het dan beter moeten doen dan in het openingsduel van vorige week. Toen lieten de Zwollenaren bij AZSV het betere voetbal zien en creëerden ze kansen, maar stapten ze desondanks met lege handen van het veld.

“We hebben bij AZSV best goed gespeeld, maar het resultaat was natuurlijk onder de maat. We hebben daar gewoon te weinig gekregen,” vindt Berkum-captain Marc van der Meulen. “Buitenpost is een stugge ploeg, maar als we nu kunnen voortborduren op het voetbal dat we bij AZSV in de eerste helft hebben gespeeld heb ik er alle vertrouwen in dat we er voetballend doorheen kunnen komen.”

Wisselingen

Buitenpost eindigde vorig seizoen als elfde, tot uiterste tevredenheid van de club én trainer Willem Brouwer. Dat de dorpsclub zich zelfs zonder nacompetitie veilig had gespeeld voelde volgens eigen zeggen aan als een kampioenschap. In de zomerstop kwamen er nogal wat wisselingen in de selectie, want er vertrokken acht spelers en daar kwamen evenveel nieuwelingen voor in de plaats.

Afgelopen zaterdag begonnen de Friezen in eigen huis tegen het sterke Swift en daarbij startte trainer Brouwer met vijf nieuwelingen in de basis. Dat pakte niet goed uit, want het nog wat onwennige Buitenpost kwam al na drie minuten met 0-1 achter en verloor uiteindelijk met 0-3. Na een minuut of 20 kwam de thuisclub er wat beter in maar tot een gelijkmaker leidde dat niet en toen de Amsterdammers al snel na de rust uit een corner op 0-2 kwamen zag het er somber uit voor Buitenpost. Dat werd nog erger toen Swift na iets meer dan een uur een terugspeelbal onderschepte en de 0-3 op het scorebord bracht, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was.

Schlemielig

Berkum begon al net zo teleurstellend aan de nieuwe competitie, want de equipe van trainer Arno Hoekstra ging vorige week bij AZSV in Aalten uiterst schlemielig met 2-0 onderuit. De Zwollenaren openden prima en deelden zeker in het eerste halfuur de lakens uit, maar diverse kansen leidden niet tot succes. In de 33e minuut kreeg Berkum het deksel op de neus.

De Zwolse defensie verwerkte de bal verkeerd en dat werd, bij de eerste echte kans voor AZSV, onmiddellijk afgestraft: 1-0. In de tweede helft was Berkum minder dominant maar kregen de Zwollenaren toch ook weer kansen, die opnieuw niet werden verzilverd. AZSV daarentegen wist de weg naar het Berkum-doel wél te vinden (2-0 na iets meer dan een uur), en toen Berkum in de slotfase zelfs een strafschop niet wist te benutten was het pleit beslecht.

De ploeg van trainer Arno Hoekstra moet dus zaterdag, voor de eigen aanhang, tegen Buitenpost heel meer laten zien, maar weet dat ook de Friezen voor revanche zullen gaan en niets cadeau gaan geven.

De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.