Nieuws uit ZwolleSportTV ZwolleVoetbalVoorpagina

VV Berkum gaat voor titel “Gouden Gezonde Voetbalkantine’.

Zwolle-

Berkum gaat voor Gouden Gezonde Voetbalkantine

ZWOLLE, 1 november – Als onderdeel van het project ‘Zwolle Gezonde Stad’ doet VV Berkum met haar concept ‘Voetbalvitaminen’ een gooi om als eerste club in Nederland de titel ‘Gouden Gezonde Voetbalkantine’ binnen te halen.

Dat liet de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer afgelopen zaterdag weten, toen hij te gast was bij de businessclub van Berkum. Na afloop van de wedstrijd Berkum- SDC Putten gaf hij een duidelijke analyse van het 2-2 gelijkspel en sprak hij over lopende Zwolse zaken.

Ook de sportnotitie van de gemeente kwam aan bod, en daarin is het bewegen van ouderen en gezonde voeding voor jongeren opgenomen. Verder is de doelstelling dat er in 2019 zes Zwolse sportkantines met een gezond aanbod het bronzen keurmerk kunnen hebben. Onder het motto ‘Samen maken we de stad’ is dat zeker mogelijk, aldus de burgemeester.

Naast het brons zijn er ook zilveren en gouden gradaties te behalen door een gezond aanbod en door verantwoord beleid dat door het Voedingscentrum is getoetst. Burgemeester Meijer, die eerder al lovende woorden had voor het vrijwilligersbeleid en het duurzaamheidsproject van VV Berkum, prees de ambitie van de club om als eerste gouden gezonde voetbalkantine voor de hoogste kwalificering te gaan.

Het hele gesprek met de burgemeester is op de website www.vvberkum.nl terug te kijken bij Berkum TV.

Gerelateerde artikelen

Back to top button