Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpaginaVV Berkum

VV Berkum begint slecht aan de hervatting van de competitie

Verslag: Evert Jan Pasman

Zwolle – Berkum was de eerste competitiewedstrijd van 2020 niet bij de les. Al na twee minuten stond het op een 1-0 achterstand tegen Eemdijk. Binnen het halve uur liep de koploper uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft nam Eemdijk wat gas terug en kreeg Berkum wat meer mogelijkheden. Scoren deed het maar één keer, Jasper van der Stouwe schoot vanaf rand zestien, over de muur, een vrije trap onhoudbaar binnen.

“Dit seizoen zijn we nog niet zo slecht begonnen als vandaag, dat was echt dramatisch. Over de hele wedstrijd hebben zij gewoon beter gevoetbald en dan verdien je niet om te winnen, Ik kom zo meteen wel met een glimlach thuis”, lacht de speler die vrijdag vader werd van een dochter.

Door deze 1-3 nederlaag blijft Berkum, halverwege de competitie, in de middenmoot staan. Zaterdag mag het op bezoek bij SC Genemuiden dat vier punten meer heeft als de ploeg van trainer Arno Hoekstra.

Berkum-Eemdijk, 18 januari 2020
Eindstand: 1-3 (0-3)
Scheidsrechter: Robin Vereijken
Doelpunten: 2. Jesper van Dalen (0-1), 20. Armend Selimi (0-2), 26. Bas Buimer (0-3) (strafschop), 69. Jasper van der Stouw (1-3)
Gele kaarten: Rico Wolven, Thom Kooke (Berkum), Jan Pieter Hartog, Rafik el Hamidi (Eemdijk)
Rode kaart: Michel Goossensen (Eemdijk, 2 x geel)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Jasper van der Stouw, Rico Wolven, Björn Bakker (59. Jonathan van Marle), Jason Huisman, Thom Kooke (74. Silvan Kersbergen), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Michel van Aggele
Opstelling Eemdijk: Wouter Beukers, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik (46. David van de Groep), Jesper van Dalen, Rafik el Hamdi (74. Jeffrey van de Dikkenberg), Armend Selimi (79. Cem ter Burg), Bas Buimer, Michel Goossensen