Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vuurwerkvrije zone bij Zwols Dierenasiel

Zwolle – De Graham Bellstraat op industrieterrein de Marslanden is één van de vier vuurwerkvrije straten in Zwolle. Het dierenasiel dat in deze straat zit heeft het initatief voor de vuurwerkvrije zone zelf opgepakt.

Foto’s Nicola

Op het industrieterrein bij het fietstunneltje naar Zwolle Zuid werd afgelopen jaar redelijk hard geknald. Erg vervelend voor de dieren in het asiel, aldus Remco Liefers van het Zwols Dierenasiel. “Als er vuurwerk werd afgestoken, zeggen we gewoon, kunnen jullie dat ergens anders doen. En zullen we nu wijzen naar het bordje. Ik denk dat het dan wel goed gaat verlopen. ” voegt hij nog toe.

De gemeente Zwolle doet deze jaarwisseling pilots met vrijwillige en verplichte vuurwerkvrije zones. Inwoners kunnen met elkaar een vrijwillige vuurwerkvrije zone afspreken in hun straat.

Bewonersinitiatief vrijwillige vuurwerkvrije zone

In deze pilot wil Zwolle ervaringen op doen met vrijwillige vuurwerkvrije zones en onderzoeken of hier animo voor is. Bij een vrijwillige vuurwerkvrije zone maken inwoners zelf afspraken met hun buren om geen vuurwerk af te steken in (een deel van) hun straat. Zij kunnen zelf in de buurt inventariseren of er steun is en maken afspraken waar alle buren zich in kunnen vinden. De gemeente legt geen vuurwerkverbod op en handhaaft ook niet, maar kan wel ondersteunen met bijvoorbeeld communicatiemiddelen.

.

Gerelateerde artikelen

Back to top button