Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

VSO Onderwijscentrum de Twijn uit Zwolle sportiefste school van Nederland

Genomineerden verkiezingen ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ en ‘Sportiefste VSO-School van Nederland’ bekend

Zwolle – Speciaal onderwijs school De Twijn uit Zwolle is de sportiefste school van Nederland. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens een livestream. De scholen die streden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij hebben een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod. Op die manier stimuleren zij hun leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Marcel Bouwhuis, docent lichamelijke opvoeding: “Wij mogen ons nu twee jaar de sportiefste school van Nederland noemen en daar zijn wij hartstikke blij mee. Het is heel fijn dat de jury ziet hoe goed het bij ons op orde is.”  Door de coronacrisis kan de school de overwinning niet vieren met de leerlingen: “We kunnen het niet vieren met de leerlingen, maar we gaan met de vakgroep een lekker drankje doen.”

“Het is heel fijn dat de jury ziet hoe goed het bij ons op orde is.” Marcel Bouwhuis

 

Welke scholen maakten dit jaar kans op de titel?

Op 26 mei 2021 maakten de genomineerden kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021’ te worden. Het was de achtste keer dat het KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing organiseerde. Hiermee hoopten ze zoveel mogelijk scholen te inspireren en leerlingen in beweging te krijgen.

De volgende VO-scholen waren genomineerd:

1. ‘t Atrium – Amersfoort

2. Calandlyceum – Amsterdam

3. Montessori College – Nijmegen

En in het VSO waren de volgende scholen genomineerd:

1. VSO De Twijn – Zwolle

2. VSO Kristallis Aventurijn – Nijmegen

Gerelateerde artikelen

Back to top button