Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

Vrouwelijke kandidaten partij Water Natuurlijk presenteren zich

De vijf vrouwen op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk presenteren zich op zondag 8 maart gezamenlijk. Dat gebeurt tijdens het feestelijke evenement dat het Zwols Vrouwenplatform organiseert rond het thema duurzaamheid.

“Zeker nu internationale vrouwendag in de campagnetijd valt, ontkomen we er niet aan om te laten zien dat het waterschap echt niet alleen uit grijze mannen hoeft te bestaan.” zegt Marion Wichard. Zij is sinds 2010 lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Groot Salland. Van de 25 leden zijn er maar zeven vrouwen; drie ervan zitten in de fractie van Water Natuurlijk.

Succesvoller door diversiteit

Wichard vindt het jammer dat er nog altijd te weinig diversiteit is binnen het waterschapsbestuur. “Uit onderzoek in het bedrijfsleven is gebleken dat bedrijven met een divers samengestelde top succesvoller zijn, meer winst maken en minder vaak failliet gaat. Ik ben ervan overtuigd dat ook overheidsbesturen gebaat zijn bij diversiteit.”
Optimistisch dat die betere m/v-balans er snel komt, is Wichard niet. “Van de in totaal 81 kandidaten zijn er maar 17 vrouwen. En een deel daarvan staat op volstrekt onverkiesbare plaatsen.” licht ze toe. “Bovendien weten we nu al dat de geborgde zetels, dus bestuurders die niet gekozen worden, maar door belangenorganisaties benoemd, alle acht bezet zullen worden door mannen.”
Reden te meer om te laten zien dat kiezers invloed kunnen uitoefenen via een voorkeursstem. “Water Natuurlijk heeft vijf uitstekend gekwalificeerde vrouwelijke kandidaten op de lijst staan, dus we willen graag onszelf, maar ook onze waterschapspartij voorstellen aan de bezoekers van het 8-maart-evenement in Zwolle.”

Duurzaam, gezond en mooi

Het thema op 8 maart is duurzaamheid, en dat sluit naadloos aan bij waar Water Natuurlijk voor staat: bij de uitvoering van de waterschapstaken moet er meer aandacht zijn voor natuur, milieu en landschap. “Alleen als we duurzamer gaan werken, kunnen we de effecten van de klimaat¬verandering het hoofd bieden.” stelt Wichard. “We willen ons gebied niet alleen veilig houden, maar ook gezond en mooi. Daar zetten de vrouwen én mannen van Water Natuurlijk zich voor in.”

Zwols Vrouwen Platform 8 maart

Vrouwen uit Zwolle en omstreken zijn zondag 8 maart van 13.30 tot 18.00 uur van harte welkom bij dit evenement van het Zwols Vrouwen Platform. Er is een fantastisch programma met optredens, workshops en meer.
Locatie is Landstede, Dokterspad 2 in Zwolle.

 

Water Natuurlijk Groot Salland

Gerelateerde artikelen

Back to top button