112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrouw vrolijk lachend op dak aan de Bachlaan

Video Hugo Janssen

Zwolle – De brandweer Zwolle moest woensdagavond uitrukken voor een vrouw op een dak in de wijk Holtenbroek. Rond half acht kwam de bijzondere melding binnen op de meldkamer vanaf de Bachlaan.

De dame in kwestie hoorde dat haar buurvrouwen waren buitengesloten. Ze hadden de huissleutels binnen laten liggen. Waarop ze zichzelf aanbood: “Ik klim wel even op het dak, want volgens mij kun je het dakraam open klikken”. Vervolgens klom de bereidwillige buurvrouw via het dakraam op het dak.

Niet via haar eigen dakraam, want die was te klein. Maar via het dakraam van weer een andere buur. Eenmaal op het dak, moest ze naar boven, over de schoorsteen heen. Daarna liet ze zich aan de andere kant naar beneden glijden naar het dakraam van de buitengesloten buurvrouwen.  Eenmaal beland bij het dakraam bleek het schuifje van het dakraam weerbarstig en ging niet los. Ze kreeg haar vingers er niet achter en ze kon het schuifje niet vinden. En daar zat ze dan!

tekst gaat verder onder de foto

Van de buiten toekijkende buren mocht ze niet meer terug want het was best gevaarlijk en glad op het dak. En dus restte er niets anders dan de brandweer te bellen om de avontuurlijker vrouw naar beneden te halen. De brandweermannen waren absoluut niet te beroerd om dat even te doen. Ze hebben haar naar beneden getakeld in het bakje van de hoogwerker. En zo stond ze uiteindelijk met beide benen weer veilig op de grond.

Toen de brandweer vervolgens hoorde dat het om twee buitengesloten buurvrouwen ging hebben ze daar ook nog een reddingsactie voor in touw gezet. De hoogwerker ging met één brandweerman weer omhoog waarna het schuifje van het dakraam alsnog gevonden werd. Eenmaal binnen kon de brandweer de huisdeur voor de dames open maken.

Die waren ondertussen toch wel een beetje bezorgd over de kosten van de hele actie. Maar gelukkig kon de bevelvoerder melden dat het gratis was. ‘De kosten van even omhoog met de hoogwerker is altijd nog goedkoper dan de deur openmaken via een sleutelsmid.’ zo liet de brandweer weten.

Eind goed, al goed.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button