112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrouw ten val op fietsstraat tijdens inhaalactie

Van Karnebeekstraat

Zwolle – Een oudere vrouw is donderdagmiddag rond kwart over drie lelijk ten val gekomen. Het ongeval gebeurde tijdens een inhaalactie op de Van Karnebeekstraat in de wijk Assendorp.

De vrouw fietste over fietsstraat, de Van Karnebeekstraat richting het centrum. Op het moment dat ze drie fietsende scholieren inhaalde werd ze afgesneden door een andere fietser. Dit meldde een getuige. De vrouw begon hierdoor te slingeren en schampte de fietstas van een voor haar rijdende speed pedelec. De vrouw belandde vervolgens op het wegdek en raakte gewond aan haar hoofd en hand.

Een toevallig passerende forensisch arts, een gemeentelijke lijkschouwer, is gestopt om eerste hulp te verlenen. De ambulancedienst heeft de behandeling later van hem overgenomen en de vrouw overgebracht naar het Isala Ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalyse, VOA, van de politie heeft een diepgaander onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

 

Tweede gewonde

Terwijl de forensisch arts en twee ambulanceverpleegkundigen bezig waren met het slachtoffer viel een omstander met haar fiets in de Tuinstraat. Het jonge meisje kwam zo ongelukkig ten val dat ze haar arm brak. De al ter plaatse zijnde rapid responder, een ambulanceverpleegkundige, heeft haar direct eerste hulp verleent en pijnbestrijding gegeven. Het meisje is door haar gewaarschuwde vader opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button