Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Vrijwilligers gezocht voor kinderactie ‘Bergje tegen kanker’

Zwolle – Nazorgcentrum IntermeZZo organiseert samen met de stichting ‘Bergje tegen kanker’ de tweede editie van een heel bijzondere activiteit voor kinderen, Bergje tegen kanker.

In 2016 liepen 500 kinderen de Holterberg op. Dat was een sportief evenement, maar ook emotioneel met een minuut stilte, livemuziek en gedachten aan dierbaren die vechten of vochten tegen de ziekte. Vijf jaar later wil de stichting ‘Bergje tegen kanker’ samen met IntermeZZo de prachtige actie opnieuw laten plaatsvinden in 2021. Daarvoor worden vrijwilligers gezocht. Mensen, die willen helpen bij de organisatie en de voorbereidingen en dus de handen uit de mouwen willen steken. Op maandagavond 7 oktober vindt de kick-off plaats met voorlichting voor belangstellenden en potentiële vrijwilligers.

 Waarom Bergje tegen kanker?

Kanker heb je niet alleen en kinderen ervaren dat. In gezinnen waar kanker speelt, in een klas waar een vader of moeder, opa of oma of een broertje of zusje kanker heeft, kinderen worden ermee geconfronteerd. De impact is vaak groot, in het gezin en op school. Volwassenen gaan de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez op, om bij te dragen aan de bestrijding van kanker. Dat geeft een gevoel van herkenning en samen ergens voor gaan. Hoe mooi is het dan dat kinderen op hun eigen niveau iets kunnen doen? Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen deelnemen, met klassen van scholen uit de wijde regio en landelijk. Ook gezinnen waarin kanker speelt kunnen de Holterberg op.

Vrijwilligers gezocht uit brede regio

Voor de realisatie van een dergelijk evenement zijn veel mensen nodig. Daarom zoeken IntermeZZo en de stichting ‘Bergje tegen kanker’ véél vrijwilligers uit de hele regio. Enthousiaste mensen die de schouders eronder willen zetten en willen meebouwen om deze actie te laten slagen. Het gaat om allerlei werkzaamheden in de voorbereiding, benadering van basisscholen en handen op de dag zelf.

 Wanneer en waar

De kick-off voor potentiële vrijwilligers  vindt plaats op maandag 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in Nazorgcentrum IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg 1A 8025 AL Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button