112 nieuwsNieuws uit Zwolle

1 veroordeling na inbraak Brillenwinkel Vispoort

Zwolle – Op 12 april 2021 vindt om iets voor 4:00 uur een inbraak plaats in brillenwinkel aan de Vispoort waarna een voertuig met hoge snelheid is weggereden. Na een achtervolging wordt verdachte in Amsterdam aangehouden samen met de medeverdachten. De verdachte ging er vandoor met zo’n 109 brillen.

Achtervolging en arrestaties

Op camerabeelden is te zien hoe er op 12 april 2021 rond 3:57 een donker voertuig, vermoedelijk een Volkswagen Golf, in de richting van de Vispoortenplas rijdt. Uit de auto stappen 3 personen, in het donker gekleed, één van hen heeft een lichtje op zijn voorhoofd. Ze gaan via het raam de winkel binnen, vullen hun tassen en zijn binnen een minuut buiten. De Politie zet de achtervolging in tot het voertuig stopt op de Brontestraat vlak voor de kruising met de Dickenslaan in Amsterdam. De vier inzittenden stappen uit de auto en gaan te voet verder, de politie weet ter plekke een enkeling aan te houden en volgt de rest naar een appartement waar ze vervolgens nog 6 personen aanhouden. In de woning worden een bivakmuts en zwarte handschoenen aangetroffen, in een Volkswagen Golf worden een sloophamer en twee tassen met brillen aangetroffen. De exacte rollen van de verdachten zijn onduidelijk.

Veroordeling

De verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren, met aftrek van de tijd die de verdachte al in voorarrest heeft doorgebracht. Een andere verdachte werd vrijgesproken nadat de politie een schoensporen onderzoek uitvoerde, het schoenspoor op de plaats delict heeft dezelfde maat en profiel als de linkerschoen van de verdachte, maar karakteristieke kenmerken die kunnen leiden tot identificatie, ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button