Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Vrijwilligers gezocht project ‘Beweegmaatje’

Sinds oktober 2014 zijn er vijf buurtsportcoaches actief in Zwolle. SportService Zwolle, WijZ en Travers hebben de handen in een geslagen om Zwollenaren te stimuleren om een gezonde en actieve levensstijl aan te nemen. Met het project ‘Beweegmaatje’ stimuleren de buurtsportcoaches Zwollenaren samen te bewegen.

Samen plezier in bewegen

Beweegmaatjes zijn vrijwilligers die het leuk vinden om samen te bewegen met anderen, de ‘zoekmaatjes’. Zoekmaatjes hebben moeite om uit zichzelf in beweging te komen of te blijven. Er zijn veel verschillende beweegmaatjes. Het ene duo gaat samen naar een sport- en beweegles in groepsverband, een ander gaat samen tennissen of fietsen. Eén ding hebben ze gemeen: plezier in bewegen en de wil iets vóór en mét een ander te doen.

De buurtsportcoaches zijn op zoek naar nieuwe beweegmaatjes! Deze beweegmaatjes zijn vrijwilligers die het (1) leuk vinden om te bewegen; (2) een ‘zoekmaatje’ willen ondersteunen om actief te blijven of te worden; en (3) samen met een ander persoon als duo of in groepsverband een beweegactiviteit wil ondernemen.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden als beweegmaatje of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de buurtsportcoaches via 038 – 42 36 686 of buurtsportcoach@sportservicezwolle.nl

Zoekmaatjes kunnen ook contact opnemen met de buurtsportcoaches. Eerst volgt er een kennismakingsgesprek met betrekking tot uw wensen, waarna de buurtsportcoaches opzoek gaan naar een maatje om mee te bewegen. Vervolgens wordt er een ‘koppelingsgesprek’ georganiseerd waarbij u kennis kunt maken met elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button