BinnenstadNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Vrijwillig de kooi in op de Grote Markt

Door: Marijn Joop / foto's © Peter Denekamp

Zwolle – ‘Lock me up, Free a girl’ is een project wat deze week van dinsdag tot en met zondag op meerdere plaatsen in Nederland aan de gang is, zo ook in Zwolle. Hiervoor laten mensen zich vrijwillig voor twaalf uur lang opsluiten in kooien op de Grote Markt. Op deze manier wordt aandacht gevraagd en geld ingezameld om meisjes in Azië te helpen. Dit zijn minderjarige meisjes die slachtoffer zijn geworden van kinderhandel, mishandeling en seksueel misbruik.

Op de vierde dag van dit project lieten Dirkje van den Berg, Gezina van der Heide en GroenLinks raadslid Remko de Paus zich opsluiten door wethouder Michiel van Willigen. Voordat het trio werd opgesloten deden ze samen met Ilse Horstman een stevige warming-up.

Wethouder Michiel van Willigen spreek over het belang van ‘Lock me up, Free a girl’

“Duizend euro per dag kost het om een meisje te helpen in India. Die krijgen daarmee gezondheidszorg, die krijgen daarmee kans op een baan en die worden begeleid in het onderwijs. Dus ik zou zeggen: Iedereen die hier langskomt, alsjeblieft doneer! En dan help je de meiden in die landen daarmee.” volgens van Willigen.

Tot en met zondag zitten er nog mensen opgesloten in de kooien op de Grote Markt. Iedereen die het leuk vind, is van harte welkom op een kijkje te komen nemen.

Dirkje van den Berg kan nog lachen voor ze opgesloten wordt.
Raadslid Remko de Paus is er klaar voor om twaalf uur opgesloten te worden.
Voordat het trio werd opgesloten deden ze samen met Ilse Horstman een stevige warming-up.

Gezina van der Heide wordt opgesloten door de wethouder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button