Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijheidsvuur en vlaggen dit jaar in Ter Pelkwijkpark

Zwolle – Het Vrijheidsvuur heeft op deze bijzondere Bevrijdingsdag in 2020 de hele dag gebrand in het Ter Pelkwijkpark geflankeerd door de vlaggen van de bondgenoten.

Maandagavond kwam het vuur vanuit Wageningen aan om vervolgens in Zwolle om precies middernacht te worden aangestoken. Dit werd gedaan door de Commissaris van de Koning Andries Heidema samen met de burgemeester van Zwolle Peter Snijders.

Normaal wordt dit op 5 mei zelf gedaan in alle vroegte. Het vuur brandt dan in het Park de Wezenlanden naast het hoofdpodium van Het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Symbool van leven in vrede en vrijheid

Het Vrijheidsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Ieder jaar op 4 mei wordt het om middernacht in Wageningen ontstoken en doorgegeven om zo, ook in de rest van Nederland, op 5 mei het Vrijheidsvuur te kunnen ontsteken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button