Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVideo NieuwsVoorpagina

Vrije School Michaël in Holtenbroek heeft nieuw groen schoolplein

Zwolle – Spelen in het zand, klimmen en klauteren op de boomstammen of je verstoppen in een takkenhut. Sinds vandaag heeft de Vrije School Michaël in Holtenbroek een heus groen plein. Met een flashmob en het aanzetten van de waterpomp werd het plein officieel geopend.

De kinderen kunnen er spelen, leren, ontdekken en ontmoeten. Maar het plein is er net zo goed voor de buurt, voor kinderen en volwassenen.

Het heeft bijna 2 jaar geduurd voordat het plein klaar was. Een plein vol met ideeën die de kinderen zelf met tekeningen hadden bedacht. Het tuin- en landschapsbureau De Tuinen van Geerdink heeft daarna het ontwerp gemaakt.

Het geld om het plein uiteindelijk te realiseren is opgebracht door een groot aantal partijen, waaronder PlantCoaching.nl, Stichting Wijkfonds Holtenbroek voor de buitenklas, Natuur en Milieu Overijssel, Rabo Stimuleringsfonds, SWZ, Schoolcollectes Jantje Beton, Buurtfonds Holtenbroek, bouwbedrijf Nikkels, Groene Markt en Sponsorloop door de kinderen, Zwolle Groenstad, Jantje Beton, Opbrengst meditatie Earth Hour, Hervormd Weeshuis, Visser ZWB, Provincie Overijssel, n.a.v. ‘Jij & Overijssel, Groen, groener, groenst!’, Heitje voor Karweitje door de kinderen, Subvention Fonds, VSB Fonds en Belas.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button