Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijdagochtend minder treinverkeer Emmen-Zwolle door acties

Zwolle – Vakbond VVMC heeft aangekondigd vrijdag 30 september a.s. actie te gaan voeren op het traject Emmen-Zwolle. Hierdoor rijden er op vrijdagochtend tot 9.00 uur minder treinen van en naar Emmen en Zwolle. Arriva probeert de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, onder andere door bussen paraat te hebben. Reizigers moeten vrijdagochtend op het traject Emmen – Zwolle rekening houden met een langere reistijd.

Arriva houdt de reizigers viaa de website en Twitter zo goed mogelijk op de hoogte van de ritten die door de acties komen te vervallen.

Reden van de acties van VVMC

Na een uitgebreid onderhandelingstraject is door Arriva en Syntus begin juli met de vakorganisaties FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen een nieuwe cao Multimodaal Vervoer 2016 – 2017 afgesloten. Machinistenvakbond VVMC, die een klein deel van het personeel binnen de cao Multimodaal vertegenwoordigt, heeft het cao-akkoord afgekeurd. Woensdagavond om 17.00 uur liep het ultimatum af. Arriva heeft hier niet op gereageerd. Donderdagochtend komt het VVMC met een officiële persverklaring.

Arriva vindt het besluit van de VVMC om nu wederom acties te organiseren volstrekt onacceptabel en onrechtmatig. Ze vindt dat de reizigers de dupe worden van deze acties.

‘Dit standpunt hebben de werkgevers de VVMC ook meerdere malen schriftelijk laten weten.Dit ondanks de handreiking van werkgevers om alsnog het met name ook door VVMC gevraagde cao-vergelijkingsonderzoek te gaan doen. De VVMC heeft deelgenomen aan alle onderhandelingen en heeft dus ook mede bijgedragen aan het bereiken van het onderhandelingsresultaat op 9 juli jl. De werkgevers staan altijd open voor gesprek maar niet over de inhoud van de cao. Hierover is uitvoerig met elkaar gesproken om elkaar zoveel als mogelijk tegemoet te komen en het eindresultaat is daar het gevolg van. ‘, zo stelt Arriva.

Gerelateerde artikelen

Back to top button