Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrijdag mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland

Zwolle – Vrijdag 23 december is er mogelijk grote hinder voor treinreizigers in het hele land. De vakbond VVMC heeft een staking aangekondigd. NS heeft de rechter gevraagd te toetsen of de staking door mag gaan. Dit kort geding dient donderdagmiddag. De VVMC (Vakbond voor Machinisten en Conducteurs) heeft zijn leden opgeroepen om vrijdag in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp vanaf aanvang dienstregeling tot 11 uur ’s ochtends het werk neer te leggen. We houden de situatie nauwgezet in de gaten en zullen onze reizigers op de hoogte houden via ns.nl, de NS Reisplanner en de App.

Onderbrekingen op de genoemde locaties hebben ook gevolgen voor reizigers op andere plekken in het land, omdat veel treinen langs die locaties rijden. Machinisten en conducteurs werken vanuit Amsterdam, Rotterdam of Hoofddorp op treinen in heel Nederland.

Als de staking doorgaat zal dit de gehele dag voor grote hinder zorgen voor treinreizigers in heel Nederland. Ook heeft dit gevolgen voor de betrouwbaarheid van de reisinformatie.

NS adviseert treinreizigers in dat geval vrijdag rekening te houden met extra reistijd of te kiezen voor ander vervoer.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button