Radio

Vrijdag 26 oktober Blue Dew in ‘t Speeltuygh

Zwolse première jubileumvoorstelling ‘My Turn of Phrase’

Zwolle – Blue Dew speelt vrijdagavond 26 oktober a.s. de Zwolse première van haar voorstelling ‘My turn of Phrase’ in ’t Speeltuygh gitaarspecialisten aan de Vechtstraat 53 in Zwolle. ‘My Turn of Phrase’ is een muziekprogramma vol liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim Leutholff wordt hierbij meerstemmig en instrumentaal begeleid door Wendy van Zomeren (viool), Helga Huisjes (gitaar en ukelele) en John Beumer (mondharmonica en bas). Blue Dew brengt deze nieuwe voorstelling in haar jubileumseizoen waarin de, van oorsprong Zwolse band, maar liefst 30 jaar bestaat!

My Turn of Phrase: De mooiste liedjes van Pim Leutholff!
Pim Leutholff begon in de jaren tachtig met gitaarspelen en is al bijna net zo lang muzikant bij Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van ’typische Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Hieruit heeft Pim voor de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a..

Een avond muziek en verhalen
Met de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ brengt Blue Dew een programma vol intieme en krachtige liedjes; een avond luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, begeleid door bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zang, akoestische bas en mondharmonica. Daarbij vertelt Pim Leutholff over de oorsprong van ‘zijn‘ liedjes en het verhaal waarom voor hem juist deze liedjes in de loop der jaren zo belangrijk zijn geweest.

Blue Dew & ’t Speeltuygh
Blue Dew heeft al sinds het jaar 2000 een uitstekende band met gitaarwinkel ’t Speeltuygh; dé reden waarom deze locatie is uitgekozen voor de première van de jubileumvoorstelling van Blue Dew.
Vanaf 20:00 uur staat de deur open en de voorstelling zal beginnen om 20:30 uur.

Entree €15,00 inclusief consumpties. Studenten betalen €10,00

Aangezien het een klein theater betreft wordt er om teleurstellingen te voorkomen dringend verzocht om te reserveren via 038 4265 332 of 06 534 906 66

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button