Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vrijdag 18 maart: Jubileum editie Nationale Pannenkoekdag in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 18 maart vindt de 10e editie van Nationale Pannenkoekdag plaats. Wat in 2007 begon met 60 scholen is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk feest waar meer dan 850 scholen aan meedoen. In Zwolle zijn de leerlingen van De Octopus, Smaragd, De Duyvencamp, Facet en De Morgenster van de partij.

Jong bakt voor oud. Dus gaan de kinderen aan de bak voor enorme stapels oer-Hollandse pannenkoeken. Gewone pannenkoeken met suiker of, ook favoriet, die met stroop, kaas en spek. Er wordt gebakken op school of in het woonzorgcentrum. En daarna is het voor jong en oud smullen en genieten. Het beproefde recept van Nationale Pannenkoekdag.

Startpakket ingrediënten, pannen, koksmutsen en tafelkleden

De dag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Pannenkoekdag 2016

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button