112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrij drukke nacht voor Isala Zwolle: 18 slachtoffers

Zwolle – Oudjaarsnacht was een vrij drukke nacht voor de spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Zwolle. Tussen twaalf en drie uur ’s nachts zijn er in totaal 18 slachtoffers binnengebracht.

Gezicht

Er kwamen 7 mensen binnen met vuurwerkletsel. De woordvoerder van Isala vertelt: “Er waren relatief veel verwondingen aan het gezicht. Eén slachtoffer is doorverwezen naar het brandwondencentrum in Groningen. Dit ging echter om een ongeval dat al eerder op de dag had plaatsgevonden. Daarnaast waren er 11 alcoholvergiftigingen, waarvan 1 slachtoffer onder de 15 jaar”.

Agressief verbaal gedrag

Afgelopen nacht is voor de afdeling zelf goed verlopen. Er was geen sprake van agressie richting de hulpverleners.

Extra medewerkers

Isala was zoals ieder jaar voorbereid op extra patiënten Met name mensen met vuurwerkletsel en alcoholvergiftiging komen op oudejaarsavond en -nacht op de SEH terecht. Daarnaast zijn er simpelweg meer mensen wakker tot een uur of vijf ’s nachts dus de kans dat er iets gebeurt is sowieso groter.

Op de SEH worden tijdens de jaarwisseling dan ook extra medewerkers ingezet. Tijdens de jaarwisseling werken een avond- en nachtbaliemedewerker, een extra SEH-arts en een SEH-verpleegkundige. Daarnaast draaien de oogartsen en plastisch chirurgen extra diensten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button