112 nieuwsVoorpagina

Vreemde lichtflitsen en geluiden vanochtend boven Hessenpoort

Zwolle – Vanochtend rond half zeven hebben meerdere mensen vreemde lichtflitsen en geluiden waargenomen boven bedrijventerrein de Hessenpoort in Zwolle.

De brandweer is uitgerukt na een melding afkomstig van de Berkumerbroekweg. Maar trof bij aankomst niks aan.

Jan-Paul Bakker, woonachtig in Dalfsen meldt het volgend op Facebook: ‘Dit is bizar! We wonen al 30 jr in de buurt (op 1km), van een electriciteitsoverslag, maar dit heb ik nog nooit gezien! #zwolle #hessenpoort #nos’

Een andere getuig zegt het ook gezien te hebben. Het eindigde met een “luid gezoem” (geluid van een helikopter), een lichtflits (wit van kleur) en een knal.

Het blijkt te gaan om een defect in het verdeelstation dat zich aan de Berkumerbroekweg bevindt. Hierdoor ontstond een vonkenboog. Dit is vergelijkbaar met een stekker die uit het stopcontact wordt getrokken en een vonk veroorzaakt maar dan in het groot.

Bij verdeelstations wordt de hoogspanning, die door de electriciteitslijnen wordt vervoerd, getransformeerd naar een lagere waarde (voltage) zodat het ook geschikt wordt voor gebruik bij particulieren.

Dit is bizar! We wonen al 30 jr in de buurt (op 1km), van een electriciteitsoverslag, maar dit heb ik nog nooit gezien! #zwolle #hessenpoort #nos

Posted by Jan-Paul Bakker on Monday, March 14, 2016

—–

Vreemde geluiden en flitsen boven de #hessenpoort vanmorgen in #zwolle #elektra #flitsen #112

Een video die is geplaatst door Jeroen van Gils (@vandiemensland) op

Gerelateerde artikelen

Back to top button