Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Vorst en dichte mist in Zwolle en omstreken

Zwolle – De handschoenen en mutsen mogen weer uit de kast want het vriest. In grote delen van het land is er ook sprake van mist.

Vorst

In een groot deel van het land vriest het licht. Alleen langs de kust, de kop van Noord-Holland, de Waddeneilan den en Friesland is de temperatuur boven 0. Na zonsopkomst zal de temperatuur geleidelijk weer gaan stijgen. Om 6 uur was het, het koudst in delen van Brabant. Aan de grond vroor het daar matig en lag de temperatuur tussen -5 en -6 graden. Op neushoogte was het daar rond -3 graden.

Mist

In de gebieden waar het vriest komt ook mist en nevel voor. Lokaal is sprake van dichte mist. De eerste uren kan de mist zich nog uitbreiden en dichter worden en hinderlijk zijn voor het verkeer. De mist lost op sommige plekken maar moeizaam op waardoor het lang grijs blijft vanochtend. Op de plekken waar geen mist is, is het zonnig. Voor de mist is code geel afgegeven door het KNMI en Weerplaza.

Glad

De combinatie van mist en vorst zorgt zeer lokaal voor gladheid en vannacht zijn er her en der wat strooiacties geweest. Rijkswaterstaat heeft bijvoorbeeld in Twente op- en afritten gestrooid. De gladheid doet zich met name voor op bruggen en viaducten, maar ook elders kan het zeer lokaal glad zijn. Komende nacht kan de temperatuur lokaal in het westen nog tot bij het vriespunt komen. In het oosten neemt in de loop van de avond de bewolking toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button