EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vorig jaar 35 % meer woningen verkocht in Zwolle

Zwolle – In 2015 zijn er 35 % meer woningen verkocht in Zwolle dan in 2014. Deze stijging in het aantal verkopen is terug te vinden binnen alle woningcategorieën en is het sterkst bij de appartementen gebouwd voor 1970. Dit meldt Makelaar Ten Hag in haar Woningmarktrapportage 4e kwartaal 2015.

Tussenwoningen doen het goed

In Zwolle doen de tussenwoningen, hoekwoningen en appartementen van na 1970 het bijzonder goed. In deze categorie is een stijging in de verkoop te zien met zelfs 33%. De verkoop van vrijstaande woningen blijft lastig. Desondanks laat ook deze groep een stijging zien van 10 % in Zwolle.

Laatste half jaar goede verkoopmaanden

Met name het derde en het vierde kwartaal van afgelopen jaar bleken goede verkoopmaanden. Ten Hag: ‘In het derde kwartaal waren er reeds veel woningen verkocht, echter in het laatste kwartaal komt dit zelfs uit op 359 verkopen. Zo veel woningen wisselden er al lang niet meer van eigenaar binnen één kwartaal.’

Dat er ook steeds minder woningen te koop staan is ook een teken dat het goed gaat. Ten opzichte van 2014 is het aantal te koop staande woningen zelfs met 15 % gedaald.

Prijsniveau

Ten Hag schrijft over het prijsniveau: ‘De verkoopprijzen van vrijstaande woningen en appartementen van voor 1970 daalden het hardst met 4 %. Terwijl de 2 onder 1 kappers juist in prijs omhoog gingen met 8 %. ‘

3,5 maand in de verkoop

Wie op dit moment zijn woning wil verkopen zit weer in een betere periode. De gemiddelde tijd dat een woning te koop staat is nu nog maar 3,5 maand. En wie een hoekwoning wil kopen moet er snel bij zijn. Binnen 1,5 maand zijn deze woningen al van eigenaar gewisseld.

Rapport woningmarkt Ten Hag

Gerelateerde artikelen

Back to top button