KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Voorstel gemeente voor verhoging cultuurbegroting

Zwolle – Vrijwel alle culturele instellingen hebben aangegeven dat zij door de vele prijsstijgingen te maken hebben met te veel kosten. Daarom wil het college van burgemeester het budget voor deze instellingen van 2025 tot en met 2028 met ruim een miljoen euro verhogen. Dat blijkt uit een brief die wethouder Monique Schuttenbeld stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Met alle culturele instellingen zijn gesprekken gevoerd. Bijvoorbeeld is er gekeken naar ophogen van de ticket prijs, horeca inkomsten en verhuur van ruimtes. De instellingen geven daarbij aan dat zij onaantrekkelijk worden voor bezoekers wanneer zij de prijzen (te veel) moeten verhogen. Voor het college is het belangrijk dat cultuur ook beschikbaar blijft voor huishoudens met een kleine portemonnee.

Op dit moment zetten culturele instellingen hun buffers in, wat betekent dat zij in de toekomst meer risico lopen op bijvoorbeeld onderhoud en beheer. Al deze redenen maken dat het college voorstelt de budgetten voor cultuur op te hogen met 1.050.000 euro voor de periode 2025-2028, waarvan 650.000 structureel en 400.000 incidenteel.

Op 1 juli 2024 volgt er een raadsdebat over dit onderwerp.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren