LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voormalige ROVA brengstation nieuwe locatie Kingdance en Dance4Liberation

Zwolle – Het voormalige ROVA brengstation op de Grote Voort moet de nieuwe dance event locatie van Zwolle worden. Dat stelt het college van B & W voor aan de gemeenteraad.

Het college vindt het belangrijk dat er voor jongeren voldoende muziekevenementen georganiseerd kunnen worden in Zwolle. Op Voorsterpoort worden de nieuwe WRZV-hallen gebouwd, hierdoor is in de loop van 2019 de oude locatie niet meer beschikbaar voor dance events als Kingdance en Dance4Liberation. Daarom is er gezocht naar een andere locatie die goed bereikbaar is dicht bij de stad en waar genoeg geluidsruimte is.

Inrichten als evenementenlocatie

De voormalige ROVA locatie aan de Grote Voort is daarbij als geschikte plek naar voren gekomen. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor dit terrein in te richten als evenementenlocatie, zodat het vanaf het voorjaar 2020 beschikbaar is voor de drie dance events rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het terrein krijgt daarnaast een functie als tijdelijk parkeerterrein voor vrachtwagens. De kosten voor de inrichting van het terrein bedragen zo rond de 4 ton.

Een tijd lang is ook de Hessenpoort in beeld geweest als mogelijke locatie voor dance events. De slechte bereikbaarheid met het openbaar vervoer maakte deze locatie minder geschikt.

Verhuizingen

De dancefeesten zijn al vele keren van locatie veranderd. Ooit begonnen in de binnenstad voor het Provinciehuis moest in 2014 in verband met geluidsoverlast en ruimte  uitgeweken worden naar het parkeerterrein van de IJsselhallen. Twee jaar later volgde weer een verhuizing naar het terrein op de Grote Voort, dat Scania van de gemeente huurt om geproduceerde vrachtwagens te stallen. Nu daar de nieuwe WRZV hallen komen is wederom een verhuizing noodzakelijk. Ditmaal naar het oude ROVA brengstation nog geen paar honderd meter verderop.

Het terrein van Scania waar nieuw geproduceerde vrachtwagens worden gestald wordt tijdens de evenementen gebruikt als dancelocatie
Het terrein van Scania waar nieuw geproduceerde vrachtwagens worden gestald werd  tijdens de evenementen gebruikt als dancel ocatie. De dance evenementen verhuizen nu naar het voormalige ROVA brengstation een eindje verderop.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button