EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voormalig politiebureau wordt hostel en barretje met terras

Zwolle – In het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat in Zwolle komt een hostel en een bar/restaurant met terras. De overnachtingsmogelijkheid krijgt de toepasselijke naam ‘Hostcel’, het barretje gaat Bar Pita heten.

Hostcel is een initiatief van twee startende ondernemers uit Zwolle. De kamers van het hostel variëren van tweepersoons- en familiekamers tot meerpersoons slaapzalen. Op de begane grond willen ze een laagdrempelige eetgelegenheid realiseren: Bar Pita met aan twee zijden terras.

Toerisme

Wethouder René de Heer: “Met Hostcel geeft de gemeente ruimte voor experiment. Het gaat om een functie die Zwolle nu nog niet kent en die aansluit bij de ontwikkeling van de stad. De initiatiefnemers bieden cultuur en horeca op een laagdrempelige manier aan en zijn daarmee toegankelijk voor een breed publiek. Het spreekt ook een doelgroep aan die normaal gesproken misschien alleen een dagje naar Zwolle gaat en die nu voor een aantal dagen in Zwolle kan verblijven tegen een aantrekkelijk tarief. Dit kan een impuls geven aan het toerisme in de stad.”

Cultuur, toerisme en een lekkere hap

Het concept van een hostel en Bar Pita zorgt niet alleen voor kansen in toerisme. In Bar Pita kunnen toeristen én inwoners van Zwolle terecht voor een lekkere hap. Daarnaast biedt Bar Pita ruimte voor livemuziek, exposities en meer. Iedere hostcelbezoeker draagt automatisch bij aan de zogenaamde cultuurpot. Hiermee worden culturele partijen betaald die in Bar Pita activiteiten verzorgen. Wethouder de Heer: “Bar Pita en een hostel zijn een mooie invulling om het gebouw aan de Luttekestraat aantrekkelijk en levendig te maken. De twee concepten versterken elkaar”.

Opening

Wanneer de hostel en de bar opengaan is nog niet bekend. Eerst moet de gemeente nog om tafel met de partijen voor de huurovereenkomst en moeten de vergunningen worden aangevraagd. Als deze binnen is kan worden gestart met de verbouwing. Het gaat in ieder geval nog maanden duren.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close