Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Voorlichting mindfulness voor mantelzorgers donderdag 23 oktober

Speciaal voor mantelzorgers is er donderdagavond 23 oktober een voorlichting over mindfulness. De voorlichting wordt georganiseerd door Mindfit in samenwerking met Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en wordt gehouden in SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2 in Zwolle, van 19.45 tot 21.15 uur.

Wanneer je voor een naaste zorgt, ben je vaak vooral druk met die ander bezig: wat is goed voor hem of haar? Je bent veel aan het plannen en organiseren en voor je het weet, loop je jezelf voorbij; je vergeet het ‘hier en nu’. Niets menselijks is ons vreemd. Toch kun je met mindfulness meer aandacht aan het hier en nu schenken en daarmee ook aan jezelf.

Bewust van wat er allemaal bij jezelf gebeurt

Mindfulness, in het Nederlands vertaald als ‘opmerkzaamheid’, kan je helpen om meer bewust te zijn wat er allemaal bij jezelf gebeurt. En daar dan vervolgens niet aan voorbij te lopen. Je leert een pas op de plaats te maken: wat gebeurt er nu, wat wil ik nu, welke keuzes kan en wil ik maken?

In de voorlichting legt mindfulnesstrainer Cris te Riele uit wat mindfulness is en hoe dit mantelzorgers kan ondersteunen. Ook doen de aanwezigen enkele oefeningen om zelf te ervaren wat mindfulness voor hen kan betekenen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan bij: Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! via mantelzorg@zwolledoet.nl of telefonisch via 038-422 52 00.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button