Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Voorin instappen bij de chauffeur

Zwolle – De chauffeurs van RRReis heten jou graag van harte welkom. Daarom is het vanaf 13 december weer mogelijk om via de voordeur in de bus te stappen. Bij de chauffeurscabine is een kuchscherm geplaatst waardoor de chauffeur afgeschermd zit. Hierdoor is het mogelijk om bij de chauffeur in te stappen en in te checken of een kaartje te kopen.

Afgelopen periode deed TNO, namens de gezamenlijke Nederlandse vervoersbedrijven, onderzoek naar het effect van kuchschermen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het plaatsen van kuchschermen bij buschauffeurs, in combinatie met het openen van alle deuren bij de bushalte, de kans om in contact te komen met mogelijke virusdeeltjes nog verder verkleint. Om die reden worden alle bussen in Nederland voorzien van een kuchschermen. Ook de bussen van RRReis.

Doordat de voordeuren open gaan, kan je weer bij de chauffeur een kaartje kopen. Het kaartje betaal je met PIN, creditcard of contactloos. De chauffeurs zijn blij met de nieuwe situatie. Ze hebben het persoonlijk contact met de reizigers afgelopen maanden gemist. Door het openen van de voordeuren verandert de situatie in de bus weer iets meer terug naar de ‘oude’ situatie voor corona.

Gerelateerde artikelen

Back to top button