SportVoetbal

Voorbeschouwing Zwolsche Boys – EDON

Zwolle – 1-4. 10-1. 0-4. De resultaten van de laatste drie wedstrijden tussen Zwolsche Boys en EDON. Allemaal in het voordeel van de groenwitten. Maar wie daardoor denkt dat de Boys veel beter zijn dan hun stadsgenoot, moet eens naar de ranglijst kijken. De voetbalvereniging Energie Distributie Oost en Noord Nederland heeft zeven verliespunten minder dan de groenwitten en gaan op voor de vierde plaats.

Zwolsche Boys staat voorlopig op een zevende plek. In de laatste acht wedstrijden van het seizoen hoopt de ploeg van trainer Hans Tuin naar plek vier de kunnen stijgen, om zodoende ’the best of the rest’ te worden, achter Swift’64, Olympia’28 en Batavia’90. Die plek kan in theorie ook nog een plek in de nacompetitie opleveren, net als winst van de laatste periode overigens.

De overwinning van afgelopen weekend op Wilsum heeft de ploeg in ieder geval wat vertrouwen gegeven. Na zes wedstrijden zonder zege was het de hoogste tijd voor een driepunter. Bas de Man kroonde zich in de wedstrijd tot voorlopig topscoorder van het team door zijn elfde en twaalfde treffer van het seizoen te maken (evenveel als EDON-topschutter William van Oene). Het uitvallen van aanvoerder Roy Supèr was daarentegen een fikse tegenvaller voor de club uit Zwolle-Zuid.

EDON won zaterdag haar thuiswedstrijd tegen Wijthmen (3-2). Na afloop ging het vooral over de bespeelbaarheid van het veld van de thuisploeg. Wijthmen-trainer Marcel Poppe stelde dat hij nog nooit zo’n slecht speelveld had gezien. Voor EDON blijkt de staat van het (kunst)gras echter nauwelijks van belang. De ploeg pakte dit seizoen in uitwedstrijden evenveel punten als op het eigen sportpark.

Het is aan Zwolsche Boys om die verhoudingen voorlopig in stand te houden. Wil de ploeg nog meedoen om plaats vier, dan is winst tegen EDON sowieso van groot belang. Een voorspelling op de wedstrijd valt in ieder geval niet te geven. Op het spel van de gasten valt geen peil te trekken; overwinning bij Olympia’28 (2-3) en sv Zalk (1-2) wisselt de ploeg af met nederlagen bij Swift’64 (9-1) en Reaal Dronten (5-0).

Zaterdag zal moeten blijken of de Boys de goede resultaten tegen EDON een mooi vervolg kunnen geven. Om 14:30 trappen de ploegen af op sportpark Jo van Marle.

Verslag: Arnoud de Vries

Gerelateerde artikelen

Back to top button