Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Willem II. Er wordt om 19.45 uur in het Koning Willem II-stadion afgetrapt tegen de Brabantse ploeg. Het is het elfde duel tussen de teams in de Eredivisie. In de tien eerder gespeelde wedstrijden wist Willem II op eigen bodem zes keer tot winst te komen, tegenover PEC Zwolle dat drie keer met de drie punten naar huis ging. De ploegen ontmoetten elkaar twee seizoen geleden voor het laatst in Tilburg. Op 30 september 2012 zette Bart van Hintum het enige doelpunt van de wedstrijd op zijn naam middels een prachtige vrije trap. De ‘return’ later in het seizoen vond plaats op 2 maart 2013. In het IJsseldelta stadion werd er met 2-0 gewonnen door de Blauwvingers. Doelpuntenmakers: Mateusz Klich en Arsenio Valpoort.

PEC Zwolle staat momenteel op een knappe vijfde plaats op de eredivisieranglijst. De ploeg van trainer Ron Jans wist tot nu toe 26 punten binnen te slepen. De tegenstander uit Tilburg staat momenteel op de negende plaats met zes punten minder. Het team van trainer Jurgen Streppel won drie van de zeven thuiswedstrijden deze eerste seizoenhelft. Uit werden tevens drie wedstrijden gewonnen, maar dan uit acht duels. De laatste wedstrijd op het Tilburgse veld werd gespeeld tegen SBV Excelsior. Dat duel werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Buiten het eigen IJsseldelta stadion kwamen de Zwollenaren tot twee zeges. In Dordrecht werd met 1-2 gewonnen en in Rotterdam ging Excelsior met 0-5 onderuit tegen de blauw-witten. Binnen de selectie van PEC Zwolle zit één speler met een verleden bij Willem II. Stef Nijland speelde in het seizoen 2009/2010 op huurbasis bij de Tilburgse club.

De scheidsrechter zaterdagavond is Ed Janssen. Strijker, Dobre en Koekoek assisteren hem daarbij. PEC Zwolle wordt door ruim 175 supporters gesteund in Brabant. Ben je er niet bij? Ook deze keer is het mogelijk het duel via Twitter te volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen. De wedstrijd wordt uiteraard ook door FOX Sports rechtstreeks uitgezonden.

Meest recente ontmoetingen
30 september 2012 Willem II – PEC Zwolle 0-1 (Eredivisie)
20 april 2012 Willem II – FC Zwolle 3-1 (Jupiler League)
24 april 2006 Willem II – FC Zwolle 6-2 (Play-offs promotie/degradatie)
20 september 2003 Willem II – FC Zwolle 2-1 (Eredivisie)
28 september 2002 Willem II – FC Zwolle 5-2 (Eredivisie)
21 januari 1989 Willem II – PEC Zwolle ’82 4-1 (Eredivisie)
23 januari 1988 Willem II – PEC Zwolle ’82 3-1 (Eredivisie)

 

Bron: PEC Zwolle en PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button