Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing RKC – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond staat voor PEC Zwolle de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In een voor publiek helaas niet toegankelijk Mandemakers stadion gaan de Blauwvingers vanaf 18.45 op jacht naar een nieuwe zege.

Op de huidige ranglijst is RKC Waalwijk terug te vinden op een zeventiende plek. Samen met ADO Den Haag en Sparta Rotterdam, de tegenstander van afgelopen zaterdag, heeft de club nog geen punt weten te pakken. Tegen de Rotterdammers wisten de mannen van trainer John Stegeman een zeer overtuigende overwinning te boeken en kwam er uiteindelijk een 4-0 uitslag op het scorebord te staan. Het betekende de eerste overwinning voor PEC Zwolle waardoor, ondanks de zware competitiestart, de club zich op een mooie achtste plaats weet terug te vinden.

Anita

De afgelopen periode dook RKC vaak op tussen al het transfernieuws. Met ruim tien nieuwe spelers staat er aankomende zaterdag een bijna geheel nieuw elftal aan de aftrap ten opzichte van vorig seizoen. Tussen alle nieuwe spelers zitten ook een paar opvallende namen. Zo zullen onder anderen Kostas Lamprou, Finn Stokkers en Vurnon Anita de blauw-gele kleuren verdedigen. Anita, die twee keer kampioen werd met Ajax en veelvuldig in de Premier League speelde, zal niet voor het eerst tegen PEC Zwolle spelen. In het seizoen 2018-2019 speelde hij namelijk voor een andere Brabantse club, Willem II.

Leemans

Voor Clint Leemans zal het een speciale wedstrijd worden. Afgelopen seizoen werd de geboren Brabander namelijk verhuurd aan RKC. In totaal kwam hij daar tot vijf doelpunten in 23 wedstrijden. Een statistiek die Leemans dit seizoen, naar alle waarschijnlijkheid, zal gaan overtreffen. In de eerste drie gespeelde wedstrijden was de Zwolse smaakmaker goed voor twee doelpunten en één assist. Het leverde hem zelfs de titel ‘Speler van de maand’ op. Donderdag werd de middenvelder op de club door Hans Kraaij jr. namens FOX Sports verrast met deze prijs.

Ghoochannejhad

De spits aan Zwolse zijde zal ook goede herinneringen hebben aan de tegenstander van aankomende zaterdag. Reza Ghoochannejhad maakte afgelopen seizoen namelijk zijn debuut tegen RKC Waalwijk. In de thuiswedstrijd wist de Iraniër in 34 minuten speeltijd, vier keer te scoren. Een statistiek die niet snel vergeten zal worden. Afgelopen zaterdag wist Ghoochannejhad ook al twee keer het net te vinden, een mooie voorbode voor zaterdag.

Arbitrage

RKC Waalwijk – PEC Zwolle, zaterdag 3 oktober, 18.45 uur.

Scheidsrechter: Dieperink

Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Inia

Official: Hensgens

VAR: Teuben

AVAR: Ribbink

Wedstrijdbezoek

Vanwege de corona-situatie is het de aankomende periode niet mogelijk om thuis- en uitwedstrijden te bezoeken. De club gaat daarbij uit van jouw medewerking en begrip.

FOX Sports

Volg RKC Waalwijk – PEC Zwolle zaterdagavond live op FOX Sports.

Gerelateerde artikelen

Back to top button