Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Donderdag speelt PEC Zwolle de eerste play-off wedstrijd voor een ticket in de voorronde van de Europa League. In het IJsseldelta stadion trapt het elftal van trainer/coach Ron Jans om 20.45 uur af tegen Vitesse.

Vorig jaar kwalificeerde PEC Zwolle zich voor de voorrondes van de Europa League door de KNVB Beker te winnen. Dit keer moeten de Blauwvingers eerst Vitesse over twee wedstrijden verslaan, om in de finale van de play-offs terecht te komen. Vervolgens is dan Feyenoord of sc Heerenveen de opponent. Gedurende het recente eredivisieseizoen speelde PEC Zwolle al twee keer tegen Vitesse. In de thuiswedstrijd wonnen de Zwollenaren in de allerlaatste minuut door een doelpunt van Stef Nijland (2-1). De uitwedstrijd werd met precies dezelfde stand gewonnen door de Arnhemmers. PEC Zwolle kwam nog op voorsprong, door een kopbal van Mustafa Saymak. Bertrand Traore en Davy Pröpper zorgden uiteindelijk voor de Arnhemse winst (2-1).

Voor Maikel van der Werff wordt het een bijzondere wedstrijd. De verdediger van PEC Zwolle strijdt met zijn club voor een Europees ticket, maar stapt na de zomer over naar de tegenstander van donderdag, namelijk Vitesse. PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen speelde tot de zomer van 2007 voor de Arnhemmers. Bij Vitesse speelt Rochdi Achenteh tegen zijn oud-ploeggenoten. Achenteh voetbalde in totaal drie seizoen voor de Zwollenaren, alvorens hij zijn overstap naar Arnhem maakte.

Bron PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button