Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II en een vrij weekend wegens het interlandvoetbal ontvangen de Zwollenaren aanstaande zondag om 16.45 uur Vitesse in het IJsseldelta stadion. De Zwollenaren staan dit seizoen na speelronde acht op een verdienstelijke vijfde plaats, de Arnhemmers volgen vlak daarachter op plek nummer zes. Het gat tussen beide teams bedraagt drie punten.

Vitesse lastige tegenstander voor Zwollenaren
De Zwollenaren hebben het traditioneel gezien lastig wanneer Vitesse op bezoek komt in het IJsseldelta stadion. Sinds de terugkeer in de Eredivisie wisten de Blauwvingers één van de vier gespeelde thuiswedstrijden tegen de Arnhemmers winnend af te sluiten. Deze overwinning dateert van vorig seizoen, toen een 0-1 achterstand door doelpunten van Maikel van der Werff en Stef Nijland werd omgebogen in een 2-1 overwinning. De wedstrijd later deze jaargang in de strijd om een ticket Europees voetbal ging met 1-2 verloren. Uiteindelijk won Vitesse overigens ook de finale van deze play-off reeks door sc Heerenveen over twee wedstrijden te verslaan.

Twee ploegen in vorm
De vorige speelronde heeft Vitesse veel indruk gemaakt door FC Groningen met 5-0 opzij te zetten. De Arnhemmers zijn tevens de meeste scorende thuisploeg van de Eredivisie. PEC Zwolle kan daar ook goede cijfers tegenover zetten. Zo verloor de club dit seizoen slechts één duel in de competitie. In de Kuip ging de ploeg van trainer/coach Ron Jans met 2-0 onderuit tegen Feyenoord. De club wist vervolgens twee weken geleden de lastige uitwedstrijd bij Willem II wel weer in winst om te zetten. Er werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Ouasim Bouy. In eigen huis is PEC Zwolle dit seizoen nog ongeslagen. Er werden vier duels afgewerkt in de hoofdstad van Overijssel, daarvan eindigde er drie in een overwinning voor de Blauwvingers. Alleen de wedstrijd tegen SC Cambuur leverde geen driepunter op.

Weerzien met verdedigers
Met Maikel van der Werff en Rochdi Achenteh komen de Blauwvingers twee oude bekenden tegen. Achenteh voetbalde in totaal drie seizoenen voor de Zwollenaren, alvorens hij de overstap naar Arnhem maakte. Van der Werff speelt sinds dit seizoen in het zwart/gele tricot van de Vitessenaren. PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen bewandelde de omgekeerde weg. De verdediger doorliep de jeugdopleiding bij de club uit Arnhem, maar kwam daar niet uit voor de hoofdmacht. Inmiddels speelt Van Polen al negen jaar voor de Zwollenaren en is de verdediger niet meer weg te denken uit het eerste elftal.

Peter Bosz bekijkt het duel zondag vanaf de tribune, aangezien de trainer/coach van Vitesse is geschorst. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Janson, Boonman en Oostrom. Het duel is inmiddels nagenoeg uitverkocht op de publieke tribunes. Het is dan ook niet mogelijk om op de wedstrijddag kaarten aan te schaffen bij de stadionkassa’s die gesloten blijven. Kan je niet bij de wedstrijd aanwezig zijn? Volg het duel dan via dit Twitter-kanaal of bekijk de wedstrijd live op FOX Sports.

Meest recente resultaten PEC Zwolle ‚Äď Vitesse:
21 mei 2015, PEC Zwolle ‚Äď Vitesse 1-2 (Play-offs Europees voetbal)
24 augustus 2014, PEC Zwolle ‚Äď Vitesse 2-1 (Eredivisie)
18 januari 2014, PEC Zwolle ‚Äď Vitesse 1-2 (Eredivisie)
18 augustus 2012, PEC Zwolle – Vitesse 0-1 (Eredivisie)
27 februari 2004, FC Zwolle – Vitesse 1-1 (Eredivisie)
31 augustus 2002, FC Zwolle – Vitesse 1-0 (Eredivisie)

Back to top button