Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Zaterdag staan provinciegenoten PEC Zwolle en Heracles Almelo in het IJsseldelta stadion tegenover elkaar. Beide ploegen zijn sterk van start gegaan in de Eredivisie. Zo staat het elftal uit Almelo momenteel op de vierde plaats, met 24 punten uit elf gespeelde wedstrijden. De selectie van trainer/coach Ron Jans staat drie posities lager met 17 punten uit evenveel gespeelde duels.      

Seizoen 2014-2015
Vorig jaar stond de eerste ontmoeting tussen beide teams in speelronde zeven op het programma. Er kan veel veranderen binnen een jaar, want op dat moment was Heracles Almelo met nul punten de hekkensluiter in de Eredivisie. PEC Zwolle stond op de derde plek en won het duel uiteindelijk met 4-2. Mustafa Saymak, Tomáš Necid, Stef Nijland en Jesper Drost waren de doelpuntenmakers aan de kant van de Blauwvingers. Thomas Bruns en Oussama Tannane scoorden voor de bezoekers. Later dat seizoen verloren de Zwollenaren in Almelo met 2-0. De thuisploeg kwam na een kwartier voetballen op voorsprong via Bruns. Brian Linssen verdubbelde kort na rust de score.

De balans na elf wedstrijden
Met vierentwintig punten staat Heracles Almelo momenteel net achter de traditionele top drie in de Eredivisie. De Almelose formatie won vorige week nipt met 2-1 van Willem II en pakte zo de achtste overwinning van het seizoen. Ook de Blauwvingers zijn goed van start gegaan, maar pakten de laatste drie duels geen punten. Er werd achtereenvolgens verloren van Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen.

De wedstrijd tussen beide Overijsselse elftallen vindt zaterdagavond om 20.45 uur plaats. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Hoekstra, Polman en Oostrom. Ben jij zaterdag niet bij de wedstrijd aanwezig? Volg het duel dan via ons Twitterkanaal of kijk live mee via FOX Sports.

 

Bron: PEC Zwolle TV

Back to top button