Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing op PEC Zwolle – Vitesse

Zwolle – PEC Zwolle krijgt zaterdagavond in de 25e speelronde van de Eredivisie bezoek van Vitesse. Om 19.45 uur zal er worden afgetrapt in het MAC3PARK stadion tussen de huidige nummers zestien en zeven van de ranglijst.

PEC Zwolle verloor vorige week met 2-0 op bezoek bij AZ en staat hierdoor nog altijd op de zestiende plaats in de Eredivisie. De Zwollenaren kregen in het AFAS stadion drie strafschoppen tegen. De eerste wist Michael Zetterer nog uit zijn goal te houden, maar de tweede en derde schoot Teun Koopmeiners wel binnen. Vitesse ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen PSV. De Arnhemmers kwamen nog wel op voorsprong in de GelreDome, maar gaven die na rust uit handen. Doelpunten van Sam Lammers uit een strafschop en Cody Gakpo zorgden er uiteindelijk voor dat de drie punten meegingen naar Eindhoven.

De laatste twee uitwedstrijd werden niet gewonnen door Vitesse. Er werd met 1-0 verloren bij FC Groningen en doelpuntloos gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. De Arnhemmers staan mede hierdoor op een zevende plaats op de ranglijst met 38 punten en doen hierdoor nog volop mee in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. De achterstand op de Willem II, dat vijfde staat op de ranglijst, bedraagt drie punten.

Vitesse begon het seizoen met Leonid Slutsky als trainer. Eind november, na de nederlaag in het Abe Lenstra stadion, stapte de Russische oefenmeester op als trainer van Vitesse na een reeks mindere resultaten. Op dit moment is Edward Sturing de leidsman bij de Arnhemmers, die in de winterstop de diensten overnam van Joseph Oosting die als interim-manager was aangesteld.

De grote uitblinker dit seizoen bij Vitesse is Bryan Linssen. De vleugelaanvaller kwam al veertien keer tot scoren voor zijn ploeg in de Eredivisie. Zijn eerste treffer van het seizoen 2019/2020 maakte Linssen in de eerdere ontmoeting met PEC Zwolle. Toen maakte hij tien minuten voor tijd de beslissende 3-0. Naast zijn veertien doelpunten was de aanvoerder van Vitesse ook al vijf keer aangever.

Arbitrage

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij zal worden geassisteerd door Rogier Honig en Rob van der Ven. De official van dienst is Marc Nagtegaal. VAR is Erwin Blank en hij zal worden geassisteerd door Jonathan van Dongen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button